Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki kohtasi tylyt faktat viime kauden pettymyksen jälkeen: "Opimme siitä paljon"

Jokerien valmennusjohto on analysoinut Lauri Marjamäen johdolla tarkkaan syyt, minkä takia viime kauden lupaava KHL:n runkosarja kääntyi pettymykseen pudotuspeleissä. Jokerit lähtee uudistuneena tavoittelemaan uutta tasoa – ja menestystä pleijareissa. 

Jokerien viime kauden tiivistys faktoina on ristiriitaista luettavaa. Jokerit oli runkosarjassa toiseksi paras maalintekijä 197 osumalla ja sijoittui lännessä neljänneksi. 

Tie nousi kuitenkin pystyyn konferenssin puolivälierissä Moskovan Dinamoa vastaan voitoin 2–4. Jokerit voitti tasakentällisin ottelusarjan maalit kolmella, mutta kohtaloksi koitui ylivoimapeli. 

Jokerit sai sarjassa 51 minuuttia ylivoimaa, muttei kyennyt tekemään yhtään maalia. Sen sijaan omissa soi kaksi kertaa. Dinamo iski ylivoimalla kuusi osumaa. 

– Opimme siitä aika paljon. Kaaduimme tehottomuuteen, Marjamäki summasi Jokerien kauden avaustilaisuudessa. 

Jokerit on yltänyt KHL-historiansa aikana kaksi kertaa sarjan kahdeksan parhaan joukkoon, mutta viimeistään tie on tyssännyt siihen. 

– Tämä taso ei riitä meille, omistaja ja GM Jari Kurri paalutti. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"Haapala Euroopan parhaita ylivoimapelaajia"

Jokerien kesä on ollut pitkä, sillä kausi päättyi jo 7. maaliskuuta. Sen aikana ei ole kuitenkaan levätty, vaan koottu joukkuetta uuteen iskuun. 

Tavoitteena on ollut joukkueen suomalaisasteen nostaminen, ja siinä on onnistuttu. Ja tasokkailla vahvistuksilla.  

Antti Niemi tuo maalille vakaata veskaripeliä. Teemu Eronen ja Mikko Lehtonen ovat maajoukkuetason kiekollisia pakkeja. Veli-Matti Savinainen, Henrik Haapala ja Petri Kontiola ovat kovia kaappauksia hyökkäykseen. 

– Haapala on yksi Euroopan parhaita ylivoimapelaajia, Marjamäki sanoo ja viittaa viime kauden pudotuspeleissä kyteneeseen ongelmaan. 

Hän nostaa myös esille SaiPassa hyvää jälkeä tehneen Ahti Oksasen, joka teki kahden viime kauden aikana 30 maalia. Nyt on aika kokeilla rahkeita astetta kovemmalla sarjatasolla. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Matkustamista mietitty tarkkaan

Pelaajahankintojen lisäksi Jokerit on yrittänyt saada kilpailuetua viilaamalla urheilullisia yksityiskohtia. 

– Hierojia on kopissa lisää ja pelaajilla on hienot Oura-sormukset, Marjamäki sanoi. 

Oura-sormukset on tarkoitettu antamaan lisäfaktaa palautumiseen, mikä on iso tekijä KHL:ssä. Jokerit on muutenkin miettinyt tarkkaan, miten se saisi pitkiltä pelireissuilta enemmän irti pelaajista. 

Ensi kaudella Jokerit jää vieraspelien jälkeen entistä useammin samalle paikkakunnalle. Seuraavana päivänä ei välttämättä ole jäätä, vaan fysiikkatreeni salilla. 

– Emme me sillä yhdellä jääharjoituksella kehity, Marjamäki totesi. 

Jokerien kauden alku mittaa heti tason. Kolmessa kovassa kotipelissä vastassa ovat Avangard Omsk, Ak Bars kazan ja Dinamo Riika. 

Lue myös:

    Uusimmat