Jokereissa ollut kaikkiaan 22 koronatartuntaa, joukkue kasassa vajaan viikon päästä – "Pikku hiljaa lehti kääntymässä"

KHL-seura Jokereissa on ilmennyt syksyllä kaikkiaan 22 koronavirustartuntaa, helsinkiläisleiristä vahvistetaan. 

Jokerit tiedotti keskiviikkona seitsemästä uudesta tartunnasta. Kun seurassa todettiin jo viime kuussa 12 tartuntaa ja viime lauantaina tuli uutinen kolmesta tartunnasta, kokonaismäärä on 22. Jokerien tiedottaja Iiro Keurulainen vahvisti tämän luvun MTV Urheilulle.   

Joukossa on sekä pelaajia että muita seuran jäseniä. Kun tartuntoja on tullut ryppäissä viimeisen kolmen viikon aikana, sairastuneiden henkilöiden tautitilanteet eroavat toisistaan. 

– Yleisesti voin sanoa, että jos kaikki menee hyvin, niin ensi maanantain pelissä (Traktor-kotiottelu) meillä on ihan ok tilanne, tiedottaja Keurulainen kommentoi. 

– Tartunnan saaneiden oireet ovat olleet pääosin hyvin lieviä. 

Keurulainen sanoo, että seura pitää maltillisen linjan sairastuneiden pelaajien paluussa jäälle ja otteluihin. Turhia terveysriskejä vältellään. 

– Ne, ketkä ovat antaneet negatiivisia testejä, harjoittelevat heille asetetun karanteenin ehdoilla. Ne, ketkä ovat olleet positiivisia, pääsevät harjoittelun makuun, kun oireet ovat hellittäneet. Oman tuntemuksen ja testitulosten perusteella he pääsevät sitten takaisin pelaamaan. 

Karanteenissa oleva Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi MTV Urheilulle maanantaina, että "ennemmin tai myöhemmin, kun joukkueessa on tarpeeksi tautia päällä, ollaan jo voiton puolella".

– Tässä kohtaa vaikuttaisi, että pikku hiljaa on lehti kääntymässä, Keurulainen vahvistaa. 

Tämän viikon lauantaille suunniteltu Jokerien Lokomotiv-peli pelataan ensi viikon torstaina 19.11. ja tämän viikon torstain Metallurg-pelin kohtalosta KHL tiedottaa myöhemmin erillisellä päätöksellä.

Lue myös:

    Uusimmat