Joel Hallikainen: Tämä on totuus välirikosta Timo Koivusalon kanssa

Se oli rakkautta ensi silmäyksellä, kuvaa Joel Hallikainen ensikohtaamistaan Timo Koivusalon kanssa. Kaksikon luotsaama Tuttu Juttu Show naulitsi 1990-luvulla viikoittain miljoonayleisön tv-ruudun ääreen.

Joel Hallikaisen ja Timo Koivusalon tiet kohtasivat vuonna 1986 silloisen Neuvostoliiton Sotšissa, jonne Hallikainen suuntasi häämatkalle tuoreen vaimonsa Pian kanssa.

− Törmäsimme ensimmäisenä iltana pienessä samppanjamaistissa. Löysin heti sielunkumppanin. Se oli sellaista miesten välistä heterorakkautta, Hallikainen veistelee.

Kaksikon kemiat napsahtivat yhteen siinä määrin, että paikallisen ravintolahotelli "Helmen" suomalaiset turistit pääsivät nauttimaan kahden miehen ex-tempore showsta.

Yhteistyön siemen oli kylvetty. Seuraavat seitsemän vuotta Hallikainen ja Koivusalo toimivat ruotsinlaivalla risteilyisäntinä.

− Pääsimme hiomaan juttuamme elävän yleisön edessä. Se oli minun teatterikorkeakouluni, Hallikainen sanoo.

Tv-viihteen voimakaksikko

Hallikaisen ja Koivusalon yhteistyön tuloksena syntyi myös 1990-luvun menestystarina, Tuttu Juttu Show, jossa pariskunnat testasivat, kuinka hyvin he tuntevat toisensa.

Tuttu Juttu Show pyöri TV2-kanavalla huikean suosion siivittämänä vuosina 1992−2002. Tavallisten suomalaisten ohella letkeä juontajakaksikko sai jututettavakseen koko joukon tunnettuja henkilöitä aina presidentti Martti Ahtisaarta ja tämän puolisoa Eevaa myöten.

− Ainoat, ketkä eivät tulleet, olivat Harri ja Marja-Liisa Kirvesniemi sekä Mauno ja Tellervo Koivisto, Hallikainen muistelee.

Omille teille

Tuttu Juttu Show porskutti yhä suosion huipulla vuonna 2000, kun Joel Hallikainen teki yllättävän siirron ja vetäytyi pestistään. Entisen voimakaksikon spekuloitiin ajautuneen erimielisyyksiin ja lopulta välirikkoon.

Hallikainen ei näe vuosien jälkeen tapahtuneessa suurta draamaa. Kaikella on aikansa.

− Kun jotain tehdään niin suurella intohimolla ja rakkaudella, ja jossain kohtaa tulee vaihe, että intohimojen kohteet muuttuvat ja ollaan saavutettu monin verroin mitä tavoiteltiin, alta tulevat toisenlaiset arvot.

− The Beatles hajosi, Abba hajosi. On näitä hajonnut maailman sivu, Hallikainen toteaa.

Vielä jonkin aikaa sitten puhuttiin, etteivät ex-kollegat ole olleet vuosikausiin toisensa kanssa missään tekemisissä. Suurta draamaa ei Hallikaisen mukaan ole tässäkään kohtaa syytä revitellä.

− Emme ole nähneet vuosiin, mutta ei tästä montaa viikkoa ole, kun juttelimme puhelimessa.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja