Joannan blogi: Tamin kyydit ja tulipunainen autorakastuminen

No niin, back in business. Tänään tulee Teknavin 10. tuotantokauden 7. jakso ulos (MTV3 klo 22.40). Tämän jakson kuvaukset muistan erityisen hyvin kahdestakin syystä.

Ensinnäkin Auto ja persoona -osiossa Juhani Tamminen antoi Jaguar-kyydit. Toiseksi, rakastuin silmittömästi Alfa Romeoon.

Aurinkokuningas. Lion #79. Koko kansan Tami. Siinä vasta persoona. Oli hyvin mielenkiintoista viettää puoli päivää Tamin kyydissä ja kuunnella herran juttuja. Jo pelkästään Tamin tapa puhua on persoonallinen. Vai mitä, veljet?

Kun mennään hiukan ajassa taaksepäin, niin olen kerran aikaisemmin tehnyt töitä Tamin kanssa, mutta silloin kuvattiin pätkää raviohjelmaan. Silloin ei puhuttu autoista, vaan valmentamisesta. Tamin lempiaiheesta siis. Kuvauksissa Tamin piti antaa valmentamiseen liittyviä neuvoja turkulaiselle ravivalmentajalle, Harri Koivuselle. Silloin jo pääsin hajulle Aurinkokuninkaan touhuista.

Mutta palataan tämän illan jaksoon. Tamin kohtaaminen oli vastaavanlainen kuin silloin muutama vuosi sitten. Mies tulee sovittuun kuvauspaikkaan kiireellisessä aikataulussa, tukka kammattuna geelillä taakse, näyttävä pikkutakki päällä, hiukan väsyneenä edellisen päivän koulutuksesta, mutta silti hyväntuulisena. En tiedä miksi, mutta Tamin juttuja on mielestäni aina hauska kuunnella. Johtuuko se sitten lievästä Turun murteesta vai mistä, en oikein osaa sanoa. Toki arvostan myös sitä, että hän sanoo aina, mitä oikeasti ajattelee, silläkin uhalla, että kaikkia ei aina mielipiteet miellytä.

Tamin Jaguar on jotenkin ihan Tamin näköinen! Siis samalla tavalla oman arvonsa tunteva ja fiini. Olisipa ollut kiva olla kärpäsenä katossa, kun Suomen Jaguar-veljet ja Tami Tamminen kohtasivat ensimmäisen kerran. Sen seurauksena ainakin Tami ajaa Jaguarilla. Teknavinkin kuvauksissa hän korosti paljon, että ”maailma pyörii hyvien kumppanuuksien ympärillä”.

Ja onhan se totta! Monet kuuluisuudet ovat pystyneet luomaan itsestään brändin. Niin myös Juhani Tamminen. Tami sanoi myös, että Jaguar sopii hänelle ja tukee hänen brändiään. Kun sitten kuvauksien jälkeen ajelin kotiin omalla Toyota Avensiksella, niin mietin, että tukeeko se mun brändiä? Eihän Toyota tavallaan kerro musta mitään. Muuta kuin sen, että takapenkillä on lasten istuimet ja tavaratila on aina täynnä jotain kuvausvaatteita tai kenkiä. Mutta esimerkiksi Alfa Romeo sopisi mun brändille täydellisesti.

Jestas, se on ihana auto. Siinä on kaikki asiat mun makuun. Aikaisemmassa blogissani kirjoitin, että jos saisin valita minkä auton tahansa, ottaisin A-Mersun tai Nissan Juken. No, nyt pitää lisätä listan kärkeen tuo Alfa Romeo. Syitä vahvaan ihastumiseen on monia. Varmasti isoin tekijä on se, että auto on italialainen. Olen 100-prosenttisesti Italia-fani. Asuin siellä lukion päättymisen jälkeen nelisen vuotta. Olin töissä ravitallilla, joka sijaitsi lähellä Roomaa. Paikka oli noin 40 kilometriä Roomasta etelään ja meren läheisyydessä. Pienen kylän nimi oli Campo di Carne. Siellä meidän kylässä näki kyllä pääasiassa vain Fiateja, mutta muistan kyllä jo silloin ihastelleeni Alfa Romeoita.

Toinen iso tekijä on se, että esikoisemme nimi on Romeo. Joten näin naisena, tunnemaailman jutut nousevat esiin. Ja sitten kolmantena yksinkertaisesti se, että auto on todella kivannäköinen ja mukava ajaa. Se on sopivasti sporttinen ja käytännöllinen.

Kun kuvasimme kuvattiin seitsemänne jakson juontoja, niin jo vaivihkaa mallailin katseella, että mahtuisivatko lasten turvaistuimet Alfa Romeo Giulietta QV:n takapenkille. Eli Tamin fraasia lainaten ”summasummarum”: mun pitäisi ehdottomasti ajaa tulipunaisella Alfa Romeolla, jos haluaisin auton edustavan sitä, mitä olen. Ja tämä tulipunainen väri nimenomaan siksi, että se kertoo aidosta rakkaudesta, niin Alfaa kuin Romeotakin kohtaan. Ja toki myös vähän huulipunasta. Nyt ei muuta kun etsimään Alfa Romeon veljiä…

…mutta, mutta, paluu todellisuuteen. Meinasi sitten unohtua katsastaa tuo Toyota. Mutta onneksi mies oli varannut katsastusajan, joten on sekin nyt hoidettu. Ja mitä tulee Toyotaan, niin ei sitä turhaan mainosteta luotettavana. Ei pettänyt taaskaan. Sai jopa kehut katsastuskonttorilla.

Sitten vain kaikki veljet ja siskot illalla Teknavin tunnelmiin klo 22.40. Tarjolla on muun muassa AMG-Mersua, Volvon uutta maasturia ja Tamia tietty. Lisää ohjelmasta voi lukea tuolta.

Lue myös:

    Uusimmat