Joalin Loukamaa halusi tanssijaksi – nyt hän kuuluu kansainväliseen superyhtyeeseen: "He, jotka ennen nauroivat, laittavat nyt viestiä"

14 maan eri jäsenestä koostuvaan Now United -yhtyeeseen kuuluu suomalainen Joalin Loukamaa. Tanssijan urasta haaveillut Loukamaa elää nyt unelmaansa.

Joalin Loukamaa, 18, kuuluu Now United -yhtyeeseen, jonka on luonut Spice Girls -yhtyeen luojana tunnettu Simon Fuller. Yhtye koostuu tällä hetkellä 14 jäsenestä. Jokainen jäsen edustaa eri kansallisuutta.

Hakiessaan mukaan Loukamaa asui Meksikossa ja tavoitteli itselleen paikkaa meksikolaisena edustajana. Hän kertoi vasta myöhemmin Fullerille, että hänen juurensa ovat Suomessa ja Fuller otti hänet mukaan Suomen edustajana.

– Hänen ei alunperin ollut tarkoitus ottaa mukaan suomalaista, Loukamaa kertoo.

Loukamaa ei osaa sanoa, millainen ryhmä on vuoden kuluttua. Fullerin ajatus on, että ryhmään kuuluisi ihmisiä mahdollisimman monelta eri alueelta.

– Tämä ryhmä muuttuu vähän väliä. En tiedä, pysyvätkö samat ihmiset tässä ryhmässä vaihtuvatko he. Katsotaan, mitä tässä tapahtuu.

Tällä hetkellä yhtye nauttii maailmanlaajuista suosiota. Loukamaa kertoo, että esimerkiksi Brasiliassa fanit päivystävät hotellin edessä aamusta yöhön saakka. Suomessa hän saa elää hyvin vapaasti, ilman perässä seuraavaa fanijoukkoa.

– Kun olimme Senegalissa, meillä oli tällainen show, jonka jälkeen meidän oli tarkoitus mennä pieneen huoneeseen ottamaan kuvia yhdessä fanien kanssa. Heti kun lähdimme, fanit hyökkäsivät kimppuumme, Loukamaa kuvailee.

Paikalla oli 12 vartijaa, jotka suojasivat yhtyeen jäseniä faneilta. He joutuivat poistumaan oman turvallisuutensa vuoksi. Näin suureen suosioon oli aluksi vaikeaa tottua.

– Haluaisin olla heidän kanssaan, mutta välillä ei saa, kun se on vaarallista tai joutuu lähtemään. Välillä se harmittaa, kun haluaisi pitää heidän kanssaan hauskaa, Loukamaa kertoo.

Now United aloitti toimintansa vuonna 2017. Yksi Loukamaan ensimmäisistä fanikohtaamisista tapahtui Meksikossa hänen ollessaan paikallisella kirpputorilla myyjänä.

- Sanoin moi ja kysyin kuulumisia. Hän kysyi, olenko Joalin. Kysyin, että mistä hän tietää, että tunnemmeko me. Hän kertoi olevansa fanini ja pyysi yhteiskuvaa.

Loukamaan äiti ja isäpuoli ovat molemmat tanssijoita, ja omistavat Meksikossa tanssikoulun. Loukamaan oma unelma on aina ollut työskennellä tanssijana ja matkustella ympäri maailmaa. Käydessään koulua Meksikossa hänelle sanottiin, ettei hän tulisi saamaan itselleen uraa breakdancella. Toisin kävi.

– Sanoin koulussa haluavani olla tanssija ja kaikki nauroivat. He, jotka ennen nauroivat laittavat nyt viestiä, että mitä kuuluu ja makee toi sun ura. Musta se on kiva että näytin niille, että kyllä pystyn.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja