Jo yli 50 000 käyttäjää testaa ennakkoon uusia Nokia-puhelinten ohjelmistoja

Uusien Nokian Android-puhelinten Beta Labs -testiohjelmaan on liittynyt jo reilusti yli 50 000 käyttäjää, on Nokia-puhelimia kehittävän ja myyvän HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas kertonut Twitterissä.

Beta Labsin kautta HMD Global tarjoaa mahdollisuuden halukkaille käyttäjille testata ennakkoon ohjelmistopäivityksiä ennen niiden varsinaista julkaisua. Näin pääsee osallistumaan kehitystyöhön ja viimeisimmät ominaisuudet käyttöönsä tavallista aiemmin. Vastapainona myös useiden muiden valmistajien käyttämissä beetaohjelmissa ovat ohjelmistoissa mahdollisesti laajemmin esiintyvät ongelmat. Viimeisin esimerkki tästä saatiin OnePlussalta, joka veti pois uusimmat beetansa akunkesto- ja muiden ongelmien takia.

HMD Global on käyttänyt beetatestiohjelmaa ahkerasti lähes koko mallistonsa ohjelmistojen kehitystyössä edullisemmista älypuhelimista kalliimpiin huipppuhelimiin.

Kertoessaan Beta Labs -käyttäjien määrästä HMD:n Sarvikas mainitsi myös pian olevan luvassa uutisia Nokian edullisten älypuhelinmallien päivittymisestä Android Oreolla. Näistä Oreo on parhaillaan beetatestissä Beta Labsin kautta Nokia 3:lle, kun taas Nokia 2:lle Oreo on luvassa päivityksenä suoraan ilman julkista beetatestausta.

Nokia 5:lle, Nokia 6:lle ja Nokia 8:lle HMD Global on julkaissut jo Android 8.0 Oreota seuraavan Androidin uusimman Android 8.1 Oreo -versionkin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja