Jo 40 vuotta sitten Michaelin isä hamstrasi vessapaperia – nyt poika jakaa miehen "aarrekätkön" tarvitseville: "En aio hyötyä niistä rahallisesti"

Vessapaperihyllyt ammottavat tyhjyyttään kaupoissa – tehtaan pomo kertoo nyt, tuliko hamstraus yllätyksenä 6:56
Vessapaperihyllyillä on ollut väljää koronakriisin alettua.

Michaelin isä osti vuosikymmenien ajan runsaasti vessapaperia tarjouksesta. Nyt Michael auttaa isänsä rullavarannon turvin muita.

Australialaismies hamstrasi vessapaperia jo ennen kuin siitä tuli koronaviruksen vuoksi uutinen. Nyt paperia keränneen miehen poika, Michael, on päättänyt tehdä hyvän teon, kertoo 9Now.

Aivan kuten Suomessa, myös Australiassa hyllyjä on hamstrattu tyhjiin koronaviruksen vuoksi. Sydneyläisen Michaelin varastoissa on runsain mitoin toilettituotteita, jota hänen isänsä, Sobi, alkoi ostaa varastoon jo vuosikymmeniä sitten.

"Isäni katselee alas tuolta jostain juuri nyt"

A Current Affair -ohjelma vitsaili, että Michael on kuin vahingossa voittanut "vessapaperilotossa": ohjelmassa miehen varastohuoneesta ja pihavajasta löytyi yli 200 rullaa noin 40 vuotta vanhaa WC-paperia.

– Isäni katselee alas tuolta jostain juuri nyt ja sanoo "katso nyt, mitä minä sanoin, tarvitset niitä jonain päivänä", Michael kertoi haastattelussa.

Michaelin mukaan paperi tosin on vain yksikerroksista; hän uskoo, ettei se koronakriisin keskellä kuitenkaan haittaa.

– Isäni hamstrasi näitä rullia menneisyydessä. Hän on varmaan saanut ne tarjouksesta, Michael kuvailee.

– Kun isä muutti Australiaan, hänellä ja äidillä ei ollut mitään. Joten aina, kun jokin oli tarjouksessa, he ostivat sitä paljon varastoon. Niin siis tapahtui, ja onneksi hän toimi niin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"En aio hyötyä niistä rahallisesti, koska isäni ei olisi halunnut sitä"

Michael onkin nyt päättänyt lahjoittaa paperin pois.

– Ajattelin itsekseni, että en aio myydä näitä, en aio hyötyä niistä rahallisesti, koska isäni ei olisi halunnut sitä. Hän olisi halunnut, että annan nämä tarvitseville, Michael kuvaa.

Hän julkaisi vessapaperistaan ilmoituksen sosiaaliseen mediaan. Suosio oli huikea, ja Michael kertoo saaneensa heti satoja viestejä ihmisiltä, jotka halusivat vessapaperia.

Haluaa korostaa yhteisöllisyyden merkitystä kriisissä

Michael antaa kullekin "asiakkaalleen" kaksi rullaa. Hän vaimoinen toivoo, että koronaviruskriisi johtaisi anteliaisuuteen.

– Kriisin aikana uskon, että meidän täytyy liittyä yhteen ja jakaa omastamme, Michael sanoo.

Michaelin äiti Mary on edelleen elossa. Myös hän on onnellinen Michaelin päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat