Jimi Hendrix -näyttely Lontooseen

Kitaristi Jimi Hendrix on 34 vuotta kuolemansa jälkeen taas esillä Lontoossa. Lontoon Marquee Clubilla avataan ensi kuussa uusi näyttely, jossa on esillä aiemmin julkaisematonta musiikkia ja filmejä hänen esiintymisistään.

Näyttely perustuu amerikkalaisen ihailijan muistoesinekokoelmaan. Näytteillä on tuhansia esineitä, joiden arvo on yhteensä noin 27,6 miljoonaa dollaria. Järjestäjät sanovat, että näyttely on kuin oikea Hendrixin show. Näyttelyn odotetaan houkuttelevan paikalle 1 500 kävijää päivässä.

Kokoelman on kerännyt Bob Terry, Hendrixin kotikaupungista Seattlesta kotoisin oleva ihailija. Terry aloitti keräämisen 17-vuotiaana ja myi kokoelmansa sittemmin toiselle keräilijälle. Tavarat vaihtavat näyttelyn jälkeen omistajaa, kun koko näyttelyn sisältö huutokaupataan.

Näyttelyn huipentumia ovat ensimmäistä kertaa esitettävät filmit Hendrixin esiintymisistä Woodstockin, Montereyn ja Isle of Wightin festivaaleilla. Esillä on myös noin 50 tuntia aiemmin julkaisematonta musiikkia, runoja, levyjä, konserttilippuja ja kuvamateriaalia.

Lue myös:

    Uusimmat