Jesse Puljujärven NHL-sopimus aiheuttaa väistämättä haasteita Kärpille – "He onnistuivat tässä loistavasti"

11:29
Liigaviikko niputti SM-liigan kuumat puheenaiheet: Jesse Puljujärvelle NHL-sopimus, Petri Kontiola iso onnistuja.

Oulun Kärppien ja Jesse Puljujärven yhteistyö SM-liigassa on ollut menestys, mutta oululaisseuralla on kova työ korjata huippuhyökkääjän NHL-pestistä syntyvä aukko, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen arvioi. 

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Huippuottelu HIFK-Kärpät myös Subilla perjantaina 9. lokakuuta klo 18.25.

NHL:stä rävähti keskiviikkona kiinnostava uutinen, kun Edmonton Oilers tiedotti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Puljujärven kanssa. Puljujärvi jatkaa Kärpissä NHL-harjoitusleirin alkuun saakka. 

Puljujärvi tuli kotiseuraansa Kärppiin viime kaudella hakemaan uralleen uutta starttia hieman vaisusti sujuneen ensimmäisen NHL-visiitin jälkeen. Laitahyökkääjä oli tehokas ja pääsi mukaan myös Leijoniin.  

– Kärpät ja Puljujärvi onnistuivat tässä loistavasti. Hän edistyi pelaajana Kärpissä, Petteri Sihvonen totesi Liigaviikko-ohjelmassa. 

– SM-liigalle tämä (Puljujärven poistuminen) on jonkinlainen tappio. Ykköspelaaja häipyy nyt jossain vaiheessa. 

Ja tappio se on myös Kärpille. Puljujärvi oli jo viime kaudella joukkueen tehokkain pelaaja, ja on ollut myös tänä syksynä avainpala Kärppien ykkösketjua. 

– Ei tämä ole pelillisesti millään tavalla korvattavissa. Puljujärvi on sen tason pelaaja, ja hänellä on määrätty profiili. Kärppien pakka täytyy järjestää uudestaan tältä osin, Sihvonen näkee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

"Tältä osin" tarkoittaa varsinkin ykkösketjua, jossa Puljujärvi on pelannut Cody Kunykin ja Mika Pyörälän kanssa.  

– Joku saa siitä upean paikan, Sihvonen viittaa Puljujärven tulevaan korvaajaan. 

Liigaviikko-ohjelmassa keskusteltiin myös avausviikon suurimmista onnistujista, joihin lukeutui HPK:n konkarihyökkääjä Petri Kontiola, sekä ennakoitiin perjantain herkullista tv-ottelua HIFK:n ja Kärppien välillä. Liigaviikko katsottavissa kokonaisuudessaan pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja