Mainos

Jeltsin Etyjin huippukokoukseen

Venäjän presidentin Boris Jeltsinin odotetaan osallistuvan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin huippukokoukseen, joka pidetään Istanbulissa 18. ja 19. marraskuuta, kertoi Etyjin edustaja Lontoossa tänään.
-Jeltsin on kutsuttu ja odotamme hänen saapuvan. Tässä vaiheessa haluaisimme tietää, kuka tulee ja kuka ei, sanoi Etyjin edustaja Melissa Fleming.

Jeltsinin terveys on pitkään ollut epävakaa ja hänen matkasuunnitelmiaan on usein muutettu viime hetkellä. Jeltsin osallistui kesäkuussa teollistuneiden maiden ryhmä 8:n kokoukseen Kölnissä. Viimeksi hän kävi ulkomailla elokuussa osallistuessaan Kirgisiassa Venäjän, Kiinan ja Keski-Aasian maiden yhteiseen kokoukseen.

Venäjän uskotaan saavan arvosteluryöpyn niskaansa Istanbulin huippukokouksessa, koska se ei ole lopettanut sotatoimiaan Tshetsheniassa. Länsimaiset diplomaatit odottivat, että Venäjää olisi edustanut Istanbulissa pääministeri Vladimir Putin, joka on ottanut vastuulleen koko Tshetshenian-operaation.

Etyjin valtuuskunta puolestaan matkustaa huomenna Tshetsheniaan saadakseen ensi käden tietoja tilanteesta ja raportoi matkastaan huippukokoukselle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.