Jauheliha- ja kasvistäytteiset letut

täytetyt letut

Taikina (4 annosta)

  • 1 l maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 3-4 munaa
  • 1-2 tl suolaa
  • voisulaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna turvota vähintään puoli tuntia. Paista isoja ohuita lettuja.

Jauhelihatäyte (4 annosta)

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 100 g aurajuustoa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa
  • maustepippuria
  • juustoraastetta

Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla pehmeiksi. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää tomaattimurska, timjami sekä hieman suolaa ja pippuria. Hauduta hetki. Lisää murennettu aurajuusto ja nosta pannu liedeltä. Tarkista maku. Nosta täytettä letulle ja kääri rullalle. Nostele rullat uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia ja tarjoile hyvän salaatin kera.

Sienitäyte (4 annosta)

  • 250 g sieniä (viljeltyjä tai metsäsieniä)
  • 1 sipuli
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä
  • juustoraastetta

Hienonna sienet ja sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sienet ja sipulit pehmeiksi. Suikaloi kesäkurpitsa ja lisää suikaleet pannulle. Mausta seos rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää myös vehnäjauhot, sekoita hyvin ja lisää kerma. Hauduta noin kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä. Anna täytteen jäähtyä hieman ja nostele sitä letuille. Kääri rullalle tai taittele nyyteiksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat