Jättimäinen koronalinko norjalaisella risteilyaluksella: yli 40 risteilyllä ollutta sai tartunnan, poliisi tutkii – "Tämä on vakava tilanne"

2:11
Heinäkuun alussa uutisoitiin, että risteilyaluksilla on useita mahdollisia altistuksia koronavirukselle

Hurtigruten-varustamon Roald Amundsen -laivalla on todettu heinäkuussa yhteensä 41 koronavirustartuntaa kahdella eri risteilyllä. Joukossa on sekä henkilökuntaa että matkustajia ja yli satoja on altistunut virukselle, kertoo BBC.

Norjan poliisi tutkii, onko Hurtigruten-varustamo rikkonut koronavirukseen liittyviä turvallisuusmääräyksiä.

Tapauksen jälkeen Norja on päättänyt rajoittaa risteilylaivojen matkustajamäärän sataan matkustajaan. Rajoitus on aluksi voimassa 14 päivää.

Risteilyllä myös muiden maiden kansalaisia

Virus levisi laivan ollessa Huippuvuorten-risteilyllä. 

Laiva jäi tartuntojen vuoksi perjantaina Tromssan satamaan, jossa osa tartunnan saaneista vietiin sairaalahoitoon. Laivan 177 matkustajaa ja 160 miehistön jäsentä määrättiin karanteeniin. 

Yhteensä laivalla on ollut 384 matkustajaa.

Suurin osa risteilyllä olleista oli norjalaisia. Laivalla oli matkustajia myös Tanskasta, Britanniasta, Saksasta, Yhdysvalloista, Ranskasta, Virosta ja Latviasta.

"Tämä on vakava tilanne"

Hurtigrutenin toimitusjohtaja Daniel Skjeldamsaid on tapauksesta pahoillaan.

– Tämä on vakava tilanne kaikille siinä osallisille. Emme ole toimineet tarpeeksi vastuullisesti ja olemme tehneet virheitä, hän sanoi lausunnossaan maanantaina, Skjeldamsaid sanoo.

– Alustavan arvion mukaan useissa sisäisissä menettelytavoissamme on epäkohtia. Ainoa vaihtoehto on keskeyttää kaikki matkat, hän jatkaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja