Jättikriisi uhkaa SM-liigaa! Myös Tapparan ja Ilveksen kotipelit siirtyvät Pirkanmaan uusien koronarajoitusten takia

0:42

Koronanyrkin tiukentuneet määräykset Pirkanmaalla vaikuttavat Tapparan ja Ilveksen toimintaan. 

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan, että julkisissa sisätiloissa yleisömäärää suositellaan rajoitettavaksi 2.–21. joulukuuta korkeintaan kymmeneen henkilöön. 

Tämä tarkoittaa, että Tappara joutuu siirtämään neljä kotiotteluaan: TPS (5.12), Kärpät (8.12), Jukurit (11.12) ja HIFK (18.12).  Ilves pääsee hieman vähemmällä, sillä se menettää kaksi kotipeliään, jotka oli suunniteltu pelattaviksi 4.12 HIFK:ta ja 9.12 TPS:ää vastaan. 

Pirkanmaan tilanne on heikentynyt, ja se on lähestymässä koronaviruksen leviämisvaihetta. Pirkanmaalla 14 vuorikauden ilmaantuvuus nousi lauantaina 59 tapaukseen 100 000 asukasta kohti.

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi samana ajanjaksona. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailutoiminta turvataan ammattilaisurheilulle, mutta SM-liigassa ongelmana on, että iso osa tuotoista tulee lipputuloista.

Monet SM-liigaseurat ovat joutuneet jo aiemmin yleisörajoitusten takia tappiolle järjestämistään otteluista. 

HIFK ja Pelicans samassa tilanteessa

SM-liiga on joutunut aiemmin siirtämään HIFK:n ja Pelicansin otteluita. 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronarajoitukset pyörähtävät käyntiin maanantaina kolmeksi viikoksi, mikä tarkoittaa kahden Pelicansin ottelun siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan. Aluehallintovirasto päätti kieltää kaikki yli kymmenen ihmisen yleisötilaisuudet. 

Myös Kärpät on vaarassa, sillä Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen. Uusista suosituksista tiedotetaan tiistaina.

Juttua päivitetty klo 15.48: Tappara ja Ilves vahvistivat ottelusiirtonsa sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja