Pääkaupunkiseudun koronarajoitukset osuvat SM-liigaan, HIFK siirtää ensi viikon kotiottelunsa – erikoinen otteluohjelma helpottaa tilannetta

14:01
MTV Uutiset Liven Liigaviikko vastaa SM-liigan kuumimpiin kysymyksiin.

Pääkaupunkiseudun uudet koronarajoitukset osuvat kipeästi joukkueurheiluun. Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletään pääkaupunkiseudulla. Helsingin IFK:n kaksi kotiottelua siirtyy tammikuulle.

Pääkaupunkiseudun koronarajoituksia tiukennetaan merkittävästi sen jälkeen, kun alueen todettiin torstaina siirtyneen koronaviruksen leviämisvaiheeseen. Helsingin Pormestari Jan Vapaavuori kertoi Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän uusista rajoituksista perjantain tiedotustilaisuudessa.

Rajoitukset koskevat tässä vaiheessa pääkaupunkiseutua, eli Helsinkiä, Espoota ja Vantaata sekä Kauniaisia.

Uusien rajoitusten mukaan yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä rajoitetaan 20 henkeen ensi viikon maanantaista alkaen. Rajoitus on voimassa kolme viikkoa, eli 13. joulukuuta saakka. Rajoitus koskee Vapaavuoren mukaan kaikkia urheilutapahtumia, konsertteja, juhlia ja kokoontumisia.

Näin esimerkiksi jääkiekon SM-liigan otteluiden pelaaminen yleisön edessä ei ole mahdollista. SM-liigassa pelaavalla Helsingin IFK:lla on kolmen viikon rajoitusaikana ohjelmassa ainoastaan ensi viikon kaksi kotiottelua.

HIFK tiedotti siirtävänsä ensi viikolle merkityt kotiottelunsa tammikuulle. Keskiviikon HIFK-SaiPa-ottelu pelataan 5. tammikuuta ja perjantain HIFK-Kärpät 20. tammikuuta.

Ensi viikon jälkeen HIFK:lla on edessä kuuden peräkkäisen vierasottelun putki.

KHL-seura Helsingin Jokereille on niin ikään merkitty kaksi kotiottelua mainitulle kolmen viikon jaksolle. Otteluiden kohtalosta ei ole vielä tietoa. 

Ammattilaisjoukkueiden harjoitteluun rajoitusten ei pitäisi vaikuttaa, sillä maajoukkue-, SM-, ja divisioonatason urheilijat saavat jatkaa harjoittelua.

Yksityistilaisuuksien kohdalla koronakoordinaatioryhmä suosittelee, ettei yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia järjestettäisi.

Rajoitukset osuvat myös harrastustoimintaan. Aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään kolmeksi viikoksi. Myös aikuisten harrastusjoukkueiden väliset ottelut ja kilpailut keskeytetään. 


Juttua muokattu 20.11. kello 11.48. Lisätty tieto Jokereiden otteluista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja