Jasmin Kähärä ja Jasmi Joensuu erinomaisessa vauhdissa

Maastohiihdon maailmancup jatkui tiistai-iltana Tallinnan sprinttikilpailuilla. Suomalaisista parasta vauhtia pitivät Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä, jotka molemmat etenivät välieriin.

Kerttu Niskanen valitsi kovimman alkuerän, jossa lopputuloksena oli viides tila ja karsiutuminen välieristä. Jasmi Joensuu osoitti huimaa vauhtia omassa erässään. Suomalainen hiihti eränsä voittoon ja oli alkuerävaiheen nopein.

Jasmin Kähärä oli myös mainiossa iskussa. Kähärä oli mukana viidennessä erässä, jossa nähtiin runsaasti draamaa. Ensin kaatui Ruotsin Johanna Hägström sitten Saksan Sofie Krehl ja lopulta Yhdysvaltain Julia Kern meni nenilleen loppusuoralla. 

Joensuu hiihti välierässään viidenneksi ja jäi vain 0,19 sekuntia finaalipaikasta. Kähärä oli oman eränsä neljäs ja saavutti uran parhaan maailmancup-sijoituksen, kun hän oli lopputuloksissa kymmenes. Joensuun loppusijoitus oli kahdeksas.

Naisten kilpailun voitti huimalla loppukirillä Norjan Kristine Stavås Skistad ennen Ruotsin Jonna Sundlingia. Loppukilpailun kolmas oli sprintticupia johtava Sveitsin Nadine Fähndrich. Skidstadin ja Sundlingin sukset kopsahtivat yhteen loppusuoralla, minkä vuoksi ruotsalaisen rytmi rikkoontui ja Skistad pääsi nappaamaan kolmannen peräkkäisen voiton sprinteissä.

Miesten erävaiheessa nähtiin kolme suomalaista. Niilo Moilanen koki katkeran karsiutuimisen välieristä, kun Ruotsin Marcus Grate oli vain 0,01 sekuntia nopeampi. Lauri Vuorinen ja ja Verneri Poikonen jäivät omissa erissään viimeisiksi.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo oli miesten kilpailun ylivoimainen ykkönen ennen Ranskan Lucas Chanavata. Kisan kolmas oli Norjan Even Northug.

Maastohiihdon maailmancup päättyy tulevan viikonloppuna Lahdessa, kun vuorossa on Salpausselän kilpailut.


Lue myös:

    Uusimmat