Naisen järkyttävä Airbnb-kokemus: Vieraana ollut mies kävi läpi tavarat, heitti roskiin miespuolisten ystävien kuvat ja lähetti ahdistavia viestejä

Airbnb-vieras osoittautui painajaiseksi.

Alavia Khawaja vuokrasi siskonsa kanssa asuttamansa asuntonsa ylimääräistä makuuhuonetta noin kuukauden ajan Airbnb-palvelun kautta. Kaikki sujui hyvin, kunnes yksi vieraista osoittautui painajaismaiseksi. 

Alavian koettelemus alkoi lokakuun 11. päivänä, kun vieras nimeltä Leonard Jackson saapui naisen Teksasissa sijaitsevaan asuntoon, kertoo Buzzfeed.

Kuvat ystävistä heitettiin roskiin

Alavia kertoi Buzzfeedille, että Leonardilla oli positiiviset arvostelut Airbnb-profiilissaan. Ainoa hälytysmerkki oli se, että mies ilmoitti, ettei halunnut muiden miesten asuvan samaan aikaan asunnossa. Alavia kuitenkin sivuutti sen, ja miehen majoittuminen alkoi hyvin.

Kun Alavia kuitenkin myöhemmin saapui kotiinsa miespuolinen ystävä mukanaan, epäilykset alkoivat herätä. Leonard oli siivonnut asunnon, mutta hän oli myös murtautunut Alavian lukittuun makuuhuoneeseen.

Alavian ystävä meni sisälle ensin ja havaitsi Leonardin poistuvan makuuhuonesta. Makuuhuoneessa Alavian komero oli tutkittu ja kaikki kuvat miespuolisista ystävistä oli heitetty roskiin.

– Hän kielsi kaiken. Lopulta heitin hänet ulos ja hän pyysi rahojaan takaisin ennen lähtöä.

Rahat vietiin

Jos twiitit eivät näy, voit katsoa sen täältä.

Tuntia myöhemmin Alavia huomasi, että mies oli varastanut asunnosta noin 500 dollaria, jolloin nainen ilmoitti asiasta Airbnb:lle. Nainen avautui kokemuksestaan Twitterissä.

Huomattuaan rahojen kadonneen Alavia otti yhteyttä myös poliisiin. Poliisista vahvistettiin tämä Buzzfeedille.

Lisäksi Alavia otti yhteyttä Airbnb-palveluun, mutta sieltä todettiin, ettei tämä voisi muuta kuin täyttää lomakkeen.

Huomenta Suomessa keskusteltiin keväällä Airbnb-palvelusta. Artikkeli jatkuu videon alla.

4:04

Ahdisteluviestejä

Koettelemus ei kuitenkaan ollut vielä tässä. Leonard ei nimittäin ollut valmis jättämään Alaviaa rauhaan. Mies alkoi lähetellä viestejä niin tekstiviestitse kuin Airbnb-sovelluksenkin kautta. Alavia julkaisi tekstiviestejä myös Twitterissä. Buzzfeedin näkemissä viesteissä Leonard toteaa muun muassa, että "haluan, että olet vaimoni jonain päivänä". Lisäksi mies kyseli, oliko Alavialla kondomeja.

Poliisista tai Airbnb:stä ei ollut Alavian auttajaksi.

– He eivät olleet lainkaan avuliaita, sen sijaan he yrittivät huomauttaa, etten täyttänyt lomaketta oikein, nainen moittii majoituspalvelua.

Alavian ei auttanut muuta kuin alkaa vastailemaan miehen viesteihin siinä toivossa, että tunnustus rahojen varastamisesta saisi poliisin viimein toimimaan. Keskustelu sai kuitenkin hälyttävän käänteen, kun Leonard sanoi tulevansa käymään.

– Se pelästytti minut.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alavia kertoo soittaneensa poliisille, mutta hänelle sanottiin, etteivät he voisi tehdä mitään, ellei mies oikeasti ilmestyisi paikalle.

"Olisi pitänyt tehdä se jo kaksi viikkoa aiemmin"

Alavia meni autoon odottamaan ja seurasi asuntonsa sisäänkäyntiä. Kun Leonard saapui paikalle, hän soitti poliisille. Poliisista vahvistettiin Buzzfeed-sivustolle, että Leonard pidätettiin. Miehen hallusta löytyi myös aseita. Mies yritti soittaa naiselle vankeudestakin, mutta Alavialle ei edes  ilmoitettu, kun hänet vapautettiin.

Tällä hetkellä miehestä on pidätysmääräys varkauden vuoksi.

Lopulta Airbnb suostui poistamaan Leonardin profiilin, kun Alavia otti sinne jälleen yhteyttä.

– Heidän olisi pitänyt tehdä se jo kaksi viikkoa aiemmin, kun ensimmäistä kertaa sanoin jotain, Alavia moittii.

"Minut olisi voitu murhata"

Twitterissä nainen moittii majoituspalvelun toimintaa kovin sanoin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kerroin Airbnb:lle tämän kaiken. Heiltä kesti kaksi viikkoa tehdä mitään asialle. He poistivat hänen profiilinsa eilen. Tämä on roskapalvelu. Minut olisi voitu murhata. Tämä on varoitus kaikille, jotka käyttävät Airbnb:tä", Alavia tylyttää Twitter-tilillään.

Airbnb:n edustaja Ben Breit myöntää Buzzfeedille, että yhtiön reaktio oli liian hidas. Breit toteaa, että Leonardin käytös oli kammottavaa, eikä sitä voi hyväksyä.

Alavialle tämä ei riitä. Hän on huolissaan, sillä tietää Leonardin olevan vapaalla jalalla.

– Mitä jos hän ilmestyy taas kotiini?

Hän kertoo myös kuulleensa muilta naisilta vastaavista kokemuksista twiitattuaan koettelemuksestaan. Siksi hän toivoo Airbnb:ltä jatkossa parempaa toimintaa, jotta näin ei kävisi enää kenellekään.

Lähde: Buzzfeed News, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja