Jari-Matti Latvala haluaa välttää aikaerorasituksen: "Lomaillaan kartturin kanssa Los Angelesissa"

Rallin MM-sarjassa on seuraavaksi vuorossa Etelä-Amerikan miniturnee. Tällä viikolla WRC-kilpurit ajavat ensimmäisenä Argentiinan soralla ja parin viikon kuluttua upouudessa osakilpailussa Chilessä.

Tiimit ja moni kuljettaja viettävät väliaikansa samalla aikavyöhykkeellä lomaillen, koska edestakainen reissaaminen Eurooppaan ei välttämättä ole järkevää.

Toyotan suomalaiskuskin Jari-Matti Latvalan mukaan tavat vaihtelevat kuskista riippuen.

– Osa tulee takaisin Eurooppaan, kuten esimerkiksi Kris Meeke meidän tiimistä. Minä ja kartanlukijani Miikka Anttila lennämme Los Angelesiin. Pidetään siellä viikon verran lomaa, jotta ollaan suurin piirtein samalla aikavyöhykkeellä. Ei mene ihan sekaisin aikaeron kanssa, kertoo Latvala MTV Urheilulle.

Formuloissa osakilpailuja on seitsemän enemmän kuin rallissa. F1-kuskeilla aikaerorasituksesta selviäminen muistuttaa jo tiedettä. Rallissa tilanne on hieman toinen.

– Rallissa lennetään kuitenkin jo viikkoa aiemmin kisapaikalle. Siinä ehtii kolme-neljä päivää totutella aikaeroon, ennen kuin harjoitukset eli nuotitus alkaa, valoitta Latvala tilannetta.

– Formuloissa kisoja on enemmän ja heillä on lyhyempi aika palautua. He eivät myöskään mene niin aikaisin kisoihin. Aikaeron huomioiminen on kuitenkin meidänkin lajissa tärkeää, selventää Latvala.

Lue myös:

    Uusimmat