Mainos

Rallin MM-sarjaan tunkua – Jari-Matti Latvalalla selvät suosikit pois pudotettaviksi kisoiksi

15:29
Jari-Matti Latvala oli Tulosruudun viikon vieras tammikuussa.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla ajettavalla Argentiinan osakilpailulla. Ensin kauden kisakalenteri julkaistaan vasta loppukesällä, mutta sen tiimoilta on spekuloitu paljon sekä kotimaisessa että ulkomaisessa mediassa.

Japanin MM-ralli palaa WRC-kalenteriin suurella todennäköisyydellä ensi kaudella ja myös Safari-rallin comebackia on liputettu vahvasti.

Tällä hetkellä MM-sarjassa ajetaan neljä kaukorallia Euroopan ulkopuolella, joista kolme Latinalaisessa Amerikassa.

Argentiinassa uransa 200. MM-rallin ajava Jari-Matti Latvala ei usko, että kaukorallien määrää tullaan radikaalisti lisäämään.

– Japani on kova juttu ja sitä odotetaan kovasti. Fakta on kuitenkin se, että joku kaukoralleista pitää pudottaa pois. Ei niitä voi niin vain lisätä kalenteriin. Tiimit eivät siihen suostu, Latvala summaa MTV Urheilulle.

– Se tarkoittaa, että yksi Etelä-Amerikan kisoista otetaan pois. Näillä näkymin se logistisesti tarkoittaa, että Meksikoon ei kannata mennä. Ainakin henkilökohtaisesti sen rallin pudottaisin pois.

Juttu jatkuu kuvan alla. 


Vaakalaudalla on myös ainakin yksi Euroopassa ajettava osakilpailu.

– Kysymys on paljon myös siitä, miten Safarin käy. Jos he onnistuvat, niin kisoja ei kuitenkaan voi nykyisestä enää lisätä. Tämän hetken 14 kisaa on se oikea määrä tähän sarjaan, Latvala pohtii.

– Itse tiputtaisin Euroopasta Korsikan pois. Vaikka se on hieno asvalttikisa kuljettajille, niin esimerkiksi Sardiniassa on enemmän ihmisiä ja näkyvyyttä.

Ranska on tosin valloittanut 15 edellistä MM-titteliä, joten tilausta riittää yhdelle kisalle suuressa rallimaassa. Latvala kuitenkin korostaa, että kauden avaava Monte Carlon osakilpailu ajetaan Ranskan puolella, vaikka kisa Monacon lipun alla onkin.

– Korsika on upea kisa, mutta markkina-arvo on pieni. Monet sanoo, että ralli pitäisi sen sijaan ajaa Manner-Ranskan puolella. Se on vähän ontuva perustelu, sillä onhan Monte Carlon ralli kokonaisuudessaan Ranskassa, Latvala ruotii.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja