Jari Kurri debytoi Jokerien päävalmentajana – koki yllätyksen seistessään vaihtopenkin takana: "Sitä ei oikein tajuakaan"

Jokerit palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan, kun joukkue haki torstaina 4–1-vierasvoiton KHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Lokomotiv Jaroslavlista.

Koronatilanne on kiusannut Jokereita pitkin syksyä, ja kun Lauri Marjamäen johtama valmennusryhmä on joutunut joukkueessa ilmenneiden tartuntojen vuoksi karanteeniin, Jokerien penkin takana on nähty viime aikoina useita erilaisia kokoonpanoja.

Torstain Lokomotiv-ottelussa päävalmentajan roolissa toimi seuran pääomistaja, puheenjohtaja ja GM Jari Kurri, joka sai avukseen pelaajakoordinaattori Janne Vuorisen sekä maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Markus Kettererin.

Kurrin ensimmäinen ottelu päävalmentajana tuotti heti täydet sarjapisteet. Aiemmin Kurri on toiminut apuvalmentajana Leijonissa niin olympialaisissa, MM-kisoissa, World cupissa kuin EHT-kiertueellakin.

– Pitkä aika oli siitä, kun viimeksi olen ollut penkin takana. Tämä oli joukkueelle tärkeä peli, ja halusimme Markuksen ja Jannen kanssa pitää tunnelman positiivisena. Joukkue taisteli todella hyvin, Kurri kommentoi Jokerien verkkosivuilla.

Kurrin mukaan peli on tänä päivänä paljon nopeampaa kuin silloin, kun hän seisoi aiemmin vaihtopenkin takana. Viimeksi näin oli kaudella 2012–2013.

– Sitä ei oikein tajuakaan, kun katsoo otteluita yleensä aitiosta kauempana ja ylempänä kaukalosta. Nautin tästä kokemuksesta.

Jokerien pelit jatkuvat lauantaina kotikaukalossa, kun vastaan tulee HK Sotshi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja