Tyttövauvalle tehtiin selkäleikkaus kohdussa – syntyi terveenä: "Olen niin onnellinen!"

Brittiläiselle tyttövauvalle tehtiin selkäleikkaus, kun hän oli vielä äitinsä kohdussa. Tyttö syntyi ennenaikaisesti, mutta terveenä. Leikkauksen lopulliset tulokset nähdään vasta, kun lapsi alkaa kävellä.

Tyttövauvalle päätettiin tehdä harvinainen leikkaus, kun 20. raskausviikon tutkimuksissa selvisi, että hänellä oli selkärankahalkio.

Georgia Axford, 19, ja Tyler Kelly, 20, saivat kuulla, että heidän tyttärelleen löytyisi hoitokeino Iso-Britanniasta. Heille kuitenkin sanottiin, että operaation suorittaisi kirurgi, joka ei koskaan ollut tehnyt kyseistä toimenpidettä.

Yatesta kotoisin oleva pariskunta päättikin matkustaa Saksaan asiantuntevan kirurgin käsiin. He ottivat kolmen tunnin operaatiota varten 9 000 punnan eli noin 10 000 euron lainan.

Kirurgit hoitivat leikkauksen hyvin pienellä kameralla ja valolla varustetun fetoskoopin sekä kahden muun instrumentin avulla Georgian vatsaan tehdyn aukon kautta.

Tiedätkö miten toimia, jos vauva on vaarassa tukehtua? Artikkeli jatkuu videon alla. 

0:44

Syntyi keskosena

Onnistuneen leikkauksen jälkeen pariskunta palasi kotiin. Georgian käskettiin levätä levätä siihen saakka, kunnes hänellä olisi laskettu aika 2. lokakuuta.

Kuusi viikkoa myöhemmin Georgia kuitenkin synnytti ennenaikaisesti. Hänet kiidätettiin Southmeadin sairaalaan ja hänelle tehtiin keisarileikkaus.

– Heräsin yhdentoista aikaan illalla ja luulin, että se oli vain selkäsärkyä, joten menin takaisin nukkumaan. Puoli yhteen mennessä tuli kuitenkin supistuksia.

Nimi lääkärin mukaan

Georgia ja Tyler toivottivat pienokaisen tervetulleeksi maailmaan 28. heinäkuuta. Tyttönen syntyi ennenaikaisesti, 30. viikon ja neljän päivän ikäisenä. Vauva painoi vain noin puolitoista kiloa. Vanhempien mukaan leikkaus oli tosiaan kaiken rahan ja vaivan arvoista.

Tyttö sai nimekseen Piper-Kohl Kelly. Hänet nimettiin leikkauksen suorittaneen professori Thomas Kohlin mukaan. Näillä kahdella sattuu olemaan myös sama syntymäpäivä.

– Hän oli johtojen peitossa vastasyntyneenä. Hän oli niin pikkuruinen, Georgia kertoo.

– Hänen selkärangassaan näkyi jälkiä hänen ollessaan vastasyntynyt. Se saa miettimään, miten ihmeellinen koko toimenpide oli.

Georgia on onnensa kukkuloilla. Hän rakastaa äitinä olemista.

– Nimesimme hänet Piperiksi kirurgin mukaan kiitoksena kaikesta, mitä hän teki.

Georgia suosittelisi leikkausta myös muille samanlaisessa tilanteessa oleville.

– Se oli hieman pelottavaa ja rahaa paloi paljon, mutta se oli tosiaan sen arvoista. Olen niin onnellinen siitä, että hän on nyt täällä, äiti kertoo. 

Tulevaisuus kysymysmerkki

Tulevaisuus on hämärän peitossa. Vasta kun Piper alkaa kävellä, saadaan tietää, onnistuiko leikkaus täysin.

– Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä, Georgia kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Muutaman kuukauden päästä hän voi istua itse, eli saamme ehkä tietää, auttoiko se.

Tyler kehuu Kohlia maasta taivaisiin. Hän kertoo, että he ovat edelleen yhteyksissä tähän lääkäriin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja