Karibian loma päättyi painajaiseen: Vastasyntynyt vauva menehtyi – perheelle jäi 18 000 euron lasku, eivät saaneet poistua maasta

9:29

Brittipariskunnan Karibian loma sai järkyttävän käänteen, kun vastasyntynyt vauva kuoli ja perhe ei pystynyt poistua maasta ennen tuhansien eurojen laskun maksamista, kertoo muun muassa News.com.au-uutissivusto.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua, toteutuuko Suomessa oikeus hyvään kuolemaan.

Englantilaiset Chloe Sullivan ja Michael Parrott matkustivat 4-vuotiaan tyttärensä kanssa Dominikaaniseen tasavaltaan lomamatkalle lokakuun alkupuolella. Chloe oli raskaana, ja perhe halusikin vielä viimeiselle matkalle yhdessä ennen vauvan tuloa.

Lomamatka sai kuitenkin karmivan käänteen. Chloe huomasi myöhään illalla, ettei kaikki ollut vatsassa kunnossa. Hän otti yhteyttä kätilöön, joka neuvoi perhettä menemään saman tien sairaalaan, kertoo Michaelin serkku Harry Cottam perustamallaan joukkorahoituskampanjasivulla.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vauva syntyi – ja menehtyi

Puna Canassa perhe hakeutui heti yksityiseen sairaalaan. Pariskunnalle kerrottiin, että heidän täytyi maksaa käsiraha, jotta he pääsivät lääkärin vastaanotolle.

Chloe ja Michael maksoivat käsirahan, mutta kertoivat henkilökunnalle, ettei heillä olisi varaa maksaa mahdollisia muita hoitokustannuksia. Myöskään pariskunnan vakuutukset eivät kattaneet kuluja.

Chloe vietiin kuitenkin kiireesti keisarileikkaukseen, jossa pariskunnan vauva, Arlo, syntyi. Ennen kuin vanhemmat ehtivät edes nähdä lastaan, vauva kiidätettiin suoraan synnytyksestä teho-osastolle.

Aamulla perheelle kerrottiin, että pienen poikavauvan tila oli vakava. Hänellä oli hengitysongelmia ja vastasyntyneen keuhkojen hypertensio (PPHN).

Samana aamuna Arlo menehtyi.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maksut alkavat kertyä

Perheellä ei jäänyt aikaa liiemmin suremiseen, sillä heidän ongelmansa alkoivat syventyä.

Chloe ja Michael halusivat tuoda kuolleen poikansa mukanaan kotiin Englantiin. Sairaala kuitenkin uhkasi hävittää lapsen ruumiin, elleivät he pystyneet maksamaan 5 100 dollaria [4 420 euroa] heti samana päivänä.

Chloe ja Michael saivat rahat lainaksi Chloen isältä. Sairaala ei kuitenkaan päästänyt perhettä lähtemään, elleivät he maksaneet myös lääkärilaskuja.

Keisarileikkauksen piti alun perin olla vain 11 000 dollaria [9 500 euroa], mutta nyt perheeltä vaadittiin yhteensä 20 991,12 dollaria [18 200 euroa] kustannuksista.

Chloella ja Michaella ei ollut sellaisia rahoja. He ehdottivat, jos laskun maksaminen onnistuisi osissa, mutta se ei ilmeisesti sairaalalle kelvannut.

"He varmistaisivat, että he eivät voisi lähteä maasta"

Perhe ei saanut poistua huoneestaan, jota Michaelin serkun mukaan vartioi poliisi ja vartija.

– Sairaala uhkasi ottaa yhteyttä Interpoliin, ja sanoi, että jos he eivät antaisi passejaan, he varmistaisivat, että he eivät voisi lähteä maasta, Harry kertoo.

Chloe lopulta luovutti passinsa, jotta he pääsivät sairaalasta takaisin hotellihuoneeseensa. Maasta he eivät kuitenkaan pystyneet poistumaan ilman äidin passia.

Ilmeisesti pariskunta oli myös ottanut yhteyttä Britannian suurlähetystöön. Sieltä heitä oli neuvottu vain yksinkertaisesti maksamaan lasku, sillä suurlähetystöstä ei pystytty puuttumaan asiaan.

Lahjoitukset pelastivat

Lopulta pariskunnan pelastukseksi muodostui joukkorahoituskampanja, jonka avulla he saivat sairaalamaksuihin kuluneen summan kerättyä vain päivässä. Niin perhe sai maksettua laskun, Chloen passin takaisin ja palattua kotiin vain muutama päivä sitten.

Chloe kiittää kaikkia lahjoittaneita avusta.

– Todella pimeinä ja vaikeina aikoina olette auttaneet tuomaan valon pilkahduksen ja meille hengitystilaa alkaa surra poikaamme, äiti kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja