Janne kuvasi, kuinka Liisa-myrsky sai jopa Kalasataman pilvenpiirtäjän huojumaan ja tärisemään: "Tuntui sellainen kunnon tutina jalkojen alla"

1:31
Janne kuvasi, kuinka Liisa-myrsky sai Kalasataman pilvenpiirtäjän huojumaan ja tärisemään, Heini kuvasi puun kaatuvan Jyväskylässä – katso kooste myrskyn voimasta

Liisa-myrsky riepotteli eilen Suomea kovien tuulien ja runsaiden sateiden kera. Helsinkiläinen Janne Hirvonen kuvasi Kalasatamassa, kuinka Majakka -pilvenpiirtäjä huojui tuulen voimasta.

Hirvonen sanoo, että aikaisempien myrskyjen tuulet ovat tuntuneet tornissa, mutta torstainen Liisa-myrsky oli selkeästi voimakkain tähän asti.

– Se on samanlainen tunne, kun olet autolautalla ja moottori käy. Sellainen kunnon tutina jalkojen alla, eli tärisevä tunne, Hirvonen kuvailee.

Rakennuksen huojumisliike ei ole niin voimakas, että ihminen tuntisi sen, mutta esimerkiksi lampuista näkee liikkeen. Hirvonen kuvasikin omalle Majakanvahti -tililleen Instagramiin, kuinka lamput silminnähden heiluivat. Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Korkeat rakennukset tehdään tarkoituksella joustamaan tuulen mukana, jotta ne kestäisivät sitä paremmin.

Muuallakin Suomessa myrskyn voima oli ilmeinen, ja esimerkiksi Jyväskylässä MTV:n lukija kuvasi puun kaatuvan.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta kooste myrskyn tuhoista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja