Mainos

Jalkapalloilevan perheen unelmakoti

Tämän kodin hauskin sisustuselementti on olohuoneen ikkunoista avautuva maisema. Yhdellä silmäyksellä näkyy koko Bollis eli Helsingin pallokenttä.

Koko viisihenkinen perhe harrastaa jalkapalloa joko valmentaen, pelaten tai katsoen. Kaikelle jalkapalloon liittyvälle toiminnalle kodin sijainti on täysi kymppi. Ikkunasta voi katsoa kaikki Bolliksen matsit ja vieläpä kiinnostavat harjoituksetkin.

Avara olohuone on todella valoisa kulma-ikkunan tähden ja vaikkei näkymä Bollikselle kiinnostaisikaan, avara näkymä katua pitkin on kaunis eri vuorokauden ja vuoden aikoina. Kun koko perhe on kotona, ollaan olohuoneessa paljon, ja nyt tyhjältä tuntuva tila täyttyy mukavasti vilskeestä.

Tilavalle kulmasohvalle mahtuvat istumaan kaikki, elleivät sitten satu olemaan sohvalla polvillaan katse ulos ikkunasta suunnattuna. Yksi olohuoneen tärkeistä kalusteista on rouvan isoisän eli papan tekemä koivupuinen lipasto. Siinä yhdistyvät muistot ja säilytystila mukavalla tavalla

Ruokailu on yhteinen asia

Olohuone, ruokailutila ja keittiö on yhtenäinen alue, josta keittiön saa suljettua liukuoven sulkemalla, jos niin halutaan.

– On mukavaa olla samassa tilassa kaikki yhdessä, perheen äiti sanoo.

– Ruoan laittaminen ja siitä nauttiminen on meille yhteinen asia. Suuren ruokapöydän ympärille keräännytäänkin joka päivä. Perussääntö on, että aina syödään yhdessä, vaikka ilta ehtisi vierähtää pitkällekin.

Massiivisen ruokapöydän ympärillä on keveät tuolit ja pöydällä upea lahjaksi saatu Alessin vati.

Moderni keittiö on selkeä ja siellä on kaikille tilaa työskennellä. Saarekkeen ei alun perin ollut tarkoitus olla mikään baaripöytä. Sen eteen hankittiin kuitenkin kauniit korkeat tuolit ja niin kävi, että paikasta tuli poikien välipalapöytä.

Valkoista kokonaisuutta ryydittää harjattu teräs ja kiiltävä puupinta. Tasot näyttävät lakatuilta, mutta rouva on öljynnyt niitä niin huolellisesti, että lopputulos kiiltää kuin peili. Tämä tekee pinnoista hyvin likaa hylkivät ja se tietysti sopii kun monta kokkia touhuaa keittiötöissä. Pentikin myymälästä ostettu itämainen astiakaappi tuo keittiöön mukavasti särmää. Hauskoissa pienissä tauluissa on myös itämaisia mausteita.

Liikkuvan lapsiperheen unelma

Vanhempien makuuhuone on olohuoneen vieressä. Raikkaan sisustuksen terävöittävät mustavalkoiset tyynyt ja tarrakuviolla peitetty, käytöstä poistettu ovi.

Pienten poikien huone on oikeastaan yhteinen. Se on jaettu kahteen osaan hyllystön avulla, jossa pikkuveljellä on oma työpiste. Ison veljen ja nallekarhujen seurassa on turvallista nukkua. Tärkeät satukirjat ovat hyvässä järjestyksessä hyllyssä. Ison veljen puolella näkyy heti, mikä harrastus on jalkapallon ohella tärkein – musiikki.

Pikku poikien huoneen vieressä on mukava soppi jossa enimmäkseen luetaan. Seinällä on kaunis peikonpähkinästä sommiteltu sydän. Se kuvastaa koko kodin tunnelmaa lämpimällä tavalla

Vanhin veljeksistä on saanut vähän tilavamman huoneen. Manchester United on ilmiselvästi maailmaan paras jalkapallojoukkue juu ja palloja riittää. Uskallan arvata, etteivät ne aina pysy näin kauniisti koreissaan. Ikkunat ovat mukavasti pallokentän ja Stadionin suuntaan.

Koko asunnon sijainti on liikuntaa harrastavan lapsiperheen unelma paikalla. Jalkapallon lisäksi jääkiekko otteluihin on vain viiden minuutin matka, koulu on kulman takana ja äidin työpaikalle kävelee vajaassa puolessa tunnissa Helsingin kauneimmissa maisemissa ja vanhempien yhteiset lenkkimaastot alkavat kotiovelta. Voiko kukaan enempää toivoa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.