Jada Pinkett Smith kertoo rasistisesta kohtaamisestaan: "En tule koskaan unohtamaan niitä kahta poliisia"

Will Smith kertoo parisuhteestaan Jada Pinkett Smithin kanssa 1:32

Jada Pinkett Smith kertoo Red Table Talk -ohjelmassaan nuoruudessaan kohtaamastaan rasismista. 

VIDEO: Will Smith puhuu avoimesti avioliitostaan Jada Pinkett Smithin kanssa

Näyttelijä Jada Pinkett Smith kertoi hiljattain Facebook-keskustelusarjassaan Red Table Talk, ettei hän unohda koskaan kohtaamistaan kahden poliisin kanssa, joka tapahtui hänen nuoruudessaan. 

– Muistan olleeni menossa Virginia Beachille, muistatko kun heillä oli mellakoita? Pinkett Smith kysyi ohjelmassa äidiltään Adrienne Banfield-Jonesilta.

– Olin siellä itsekseni, kauhuissani, yrittäen päästä takaisin hotellilleni. En tule koskaan unohtamaan niitä kahta valkoihoista poliisia. Sanoin heille, että "Yritän päästä kadun päähän jotta pääsisin hotellilleni". Ja he vastasivat: "Sinun on parasta raahata n******n perseesi pois tältä kadulta heti". 

Banfield-Jones jakoi myös omia kokemuksiaan liittyeen rasismiin. Hän kertoi muun muassa kasvaneensa aikana, jolloin hän ei voinut esimerkiksi mennä kaupungille kokeilemaan hattuja, tai että hänen omilla kotikulmillaan oli paikkoja, jonne hänen ei ollut sallittua mennä. 

Pinkett Smith kertoi samassa jaksossa myös omista ennakkoluuloistaan, joita hänellä on erityisesti valkoihoisia, vaaleahiuksisia naisia kohtaan. 

– Blondit hiukset naisilla vaan laukaisee minut ja minun on ollut pakko pidätellä itseäni. 

Näyttelijä muisteli tapausta, jolloin hän oli jättää väliin haastattelun erään naisen kanssa tämän ulkonäön takia. 

– Ajattelin, etten tiennyt halusinko tehdä niin. Se oli ensireaktioni, joka perustui siihen, miltä hän näytti! Ja sitten ajattelin, että se ei ole yhtään eri asia. Se ei anna minulle oikeutta niputtaa kaikki blondit naiset yhteen. 

Pinkett Smith on kertonut ohjelmassaan avoimesti useista henkilökohtaisista aiheista. Hän on puhunut muun muassa ongelmistaan avioliitossaan näyttelijä Will Smithin kanssa, sekä päihittämästään seksi- sekä alkoholiriippuvuudesta. 

Ohjelmalla on lähes 4 miljoonaa tykkäystä Facebookissa. Pinkett Smith on myöntänyt, että joistakin aiheista hänenkin on vaikeaa puhua. Hän tietää kuitenkin tasan tarkkaan, että miksi hän käy läpi ja kuvaa näitä painavia keskusteluja. 

– Minulle oli vaikeaa puhua riippuvuudestani. Vaikkakin se oli kauan sitten ja se ei ole salaisuus, mutta sen takaisin tuominen ja uudelleen eläminen oli raskasta. Mielestäni oli tärkeää puhua ihmisille jotka käyvät sitä läpi, varsinkin tämän päivän opioidiriippuvuusongelman takia, Pinkett Smith kertoi haastattelussa lokakuussa.

– Se oli tilaisuuteni tarjota apua ja kertoa ihmisille, että tunnelin päässä on valoa. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat