Jääkiekkolegenda Timo Jutilalla todettiin aggressiivinen sairaus: "Kipu pisti isommankin miehen kyykkyyn”

Entinen leijonapelaaja kertoo sairaudestaan Psoriasisliiton tiedotteessa.

Vaikka sairaus ei ollut kiekkotähti Timo Jutilalle ennestään tuttu, oli diagnoosin saaminen helpotus. Iho- ja niveloireita aiheuttava psoriasis on krooninen ja tulehduksellinen pitkäaikaissairaus.

– Kipu oli niin kovaa, että se pisti isommankin miehen kyykkyyn ja nöyryytti huolella. Suoraan sanoen alkuun pelotti. Oli raskasta, kun ei tiennyt mikä on, Jutila kertoo tiedotteessa.

Aggressiivisen sairauden pitkäaikaisuus oli Jutilalle yllätys, tiedotteessa todetaan.

– Aluksi luulin, että tarvitaan vaan joku pillerikuuri ja se on siinä, mutta ei se menekään niin. Psoriasis ei lähde pois.

Vaikka sairautta ei voida parantaa, voi oireisiin vaikuttaa jonkin verran itse hoitamalla oireita ennakkoon. Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat auttaneet Jutilan oireita.

Myös vaikeasta asiasta avoimesti puhuminen on Jutilan mukaan ollut avainasemassa.

– Vaimolta olen oppinut, että kun asioista puhuu, niin kyllä tää on keskimäärin helpompaa tää pullanteko, Jutila sanoo Psoriasis-liiton tiedotteessa.

Jutila avioitui joulukuussa 2014 vaimonsa Satu Mikkolan kanssa ja hänellä on 24-vuotias poika Eero aikaisemmasta liitostaan.

Viime vuonna uutisoitiin Jutilan rankasta laihdutusurakasta, jonka aikana entinen kiekkotähti pudotti painoaan hurjat 40 kiloa.

MTV.fi ei tavoittanut Jutilaa kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat