Ivalolaisten huoli koronaviruksesta on suuri – paikalliset harkitsevat tarkkaan minne tällä hetkellä jalallaan astuvat: "Kaupassa nyt on pakko käydä"

Ivalossa ollaan mykistyneitä koronavirusepäilystä – paikallislehden päätoimittaja kertoo: Näin ihmiset ovat reagoineet uutiseen 5:39
Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta!

Inarilainen-lehden päätoimittaja kommentoi koronavirusepäilyä MTV Uutiset Livessä.

Kaksi Wuhanista saapunutta kiinalaisturistia ilmoittautui viime yönä Ivalon terveyskeskukseen influenssaoireiden takia. THL:n mukaan tulokset turistien näytteistä saadaan mahdollisesti jo tänään, ja tällöin saadaan myös tietää, onko Ivalon tapauksessa kyseessä koronavirus.

MTV Uutiset Live tavoitti paikallislehti Inarilaisen päätoimittaja Jaakko Peltomaan, joka kertoi paikallisten ottaneen uutiset vastaan huolestuneena.

– Huoli on se pääasiallinen termi, mitä tässä voisi käyttää. Ei ihmiset järkyttyneitä ole, mutta huolissaan, mitä tässä tuleman pitää. Tällainen maailmanlaajuinen virus, josta joka päivä puhutaan. 

–  Ikäihmiset, perheet missä on pieniä lapsia, siellä ollaan eniten huolissaan, Peltomaa kertoo.

"Sillä tavalla tämä ei ole yllätys"

Peltomaan mukaan tieto saavutti paikalliset varhain aamulla, kun asiasta uutisoitiin isompien tiedotusvälineiden toimesta. Asiasta poristaan kylällä tällä hetkellä paljon ja se on saanut ihmiset myös jossain määrin varuilleen.

– Tavalliset ihmiset ovat miettineet, että ei ole pakko lähteä lentokentälle tai terveyskeskukseen. Sellaisiin paikkoihin, missä pyörii ihmisiä eri puolilta maailmaa. Kaupassa nyt on pakko käydä. 

Peltomaan mukaan Ivalon terveyskeskus ja Inari ylipäätään ovat paikkoja, missä liikkuu talvisesonkina paljon ulkomaalaisia ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Kiinalaisturistit ovat tuttu näky talvisin kunnassa.

– Inari on niin kansainvälinen kunta, täällä kiinalaisia tulee aamusta iltaan. Kone tuo kiinalaisia Ivalon lentokentälle, joten sillä tavalla tämä ei ole yllätys.

Katso Jaakko Peltomaan koko haastattelu MTV Uutiset Liven lähetyksestä yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat