Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati Huittisissa

Puolustusvoimien valtakunnallinen itsenäisyyspäivän paraati järjestetään Huittisissa. Paraatiin osallistuu noin 2 000 henkilöä pääasiassa Turun ja Porin sotilasläänistä.

Päivän tapahtumat alkavat jumalanpalveluksella Huittisten kirkossa kello 10, jonka jälkeen on kunnianosoitus sankarimuistomerkillä. Paraatikatselmus Huittisten vanhalla urheilukentällä alkaa klo 12. Ohimarssi tapahtuu katselmuksen jälkeen Risto Rytin kadulla.

Paraatikatselmuksen ja ohimarssin ottaa vastaan Läntisen maanpuolustusalueen komentaja, kenraaliluutnantti Jussi Hautamäki. Paraatia komentaa Turun ja Porin sotilasläänin komentaja, prikaatikenraali Finn-Göran Wennström. Paraatijoukot on koottu pääosin Turun ja Porin sotilasläänin alueelta olevista Porin prikaatin, Tykistöprikaatin, Varsinais-Suomen ilmatorjuntarykmentin ja Saaristomeren meripuolustusalueen joukoista. Lisäksi paraatiin osallistuu joukkoja Ilmavoimien teknillisestä koulusta Kuoreveden Hallista, Kaartin jääkärirykmentistä ja Maanpuolustuskorkeakoulusta Helsingistä.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan veteraanijärjestöt ovat mukana paraatissa lippulinnana ja veteraaniosastona, jossa on yhteensä noin sata veteraania. Vapaaehtoista maanpuolustusta edustaa Maanpuolustuskoulutus ry:n jäsenjärjestöjen lippulinna ja Satakunnan maanpuolustuspiirin marssiosasto, jossa on mukana mm. sinibaretteja, sotilaskotisisaria ja Huittisten paikallisosaston jäseniä.

Liikenteessä rajoituksia

Paraatijoukkojen noin sata ajoneuvoa saapuvat Huittisiin 6. joulukuuta kello 8.30:n ja 10:n välillä Turuntien ja Tampereentien kautta. Liikennettä ja pysäköintiä rajoitetaan Huittisten keskustassa 5. joulukuuta illasta alkaen. Risto Rytin katu on suljettu kokonaan liikenteeltä ohimarssin aikana. Joukot poistuvat varuskuntiinsa Turuntien ja Tampereentien kautta, jonka arvellaan aiheuttavan muulle liikenteelle tilapäisesti haittaa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja