Siemailetko sinäkin kuumaa aamukahviasi hiljalleen? Italialaistutkijoiden mukaan et pääse näin nauttimaan kaikista kahvin aromeista.
Kahvinjuojat tietävät, ettei ole juuri mitään parempaa kuin aamukahvi. Mutta jos haluat saada kahvistasi irti parhaat aromit, ei kahvikupposesta kannata siemailla rauhallisesti. Sen sijaan kahvia kannattaa kulautella kurkkuunsa suurempina hörppyinä. Näin ainakin väittävät Napolin yliopiston tutkijat.
Tuoreen tutkimuksen mukaan isot hörpyt vapauttavat kahvista enemmän aromeja verrattuna hitaampaan kahvin juomiseen. Tämä neuvo on kuitenkin täysin päinvastainen kuin esimerkiksi viinin juomiseen opetetut ohjeet. Viiniä kun kehotetaan ottamaan pieninä annoksina suuhun parhaimman maun saavuttamiseksi.
LUE MYÖS: Suomalaisten yleinen virhe: Pilaatko sinäkin kahvin maun näin?
Italialaistutkijoiden mukaan on tunnettu fakta, että haju ja maku ovat yhteydessä toisiinsa ja että toisella voi olla hyvinkin suuri vaikutus toiseen. Food Research International -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin erisuuruisia kahvihörppyjä ja niiden vaikutuksia kahvintuoksuun.
Tutkijat testasivat teoriaansa neljällä eri kahvilajikkeella, joista useimmiten siemauksin nautittu espresso vapautti eniten aromeja isoilla hörpyillä. Huomattiin, että kahvinkeittotapa tuntui vaikuttavan aromien vapautumiseen ja mitä suuremmilla hörppäyksillä kahvia juotiin, sitä enemmän tuoksua vapautui.
Tutkijoiden mukaan hörppyjen ja siemauksien vaikutuksen tuoksuun voi ehkä selittää juojan suussa olevalla syljen määrällä.
Aiemmin tänä vuonna tehtiin tutkimus, jonka mukaan kahvi ei vain piristä, vaan kahvikupillinen päivässä saattaa tehdä hyvää myös muistille.
LUE MYÖS: Kahvilla uskomaton vaikutus muistiin – oletko itse huomannut tämän?
Miltä maistuu toimistokahvi kahvinpaahtajan suussa? Katso video!
Sumo video id
LUE MYÖS:
80 grammaa voita kahvin sekaan – uskomaton superjuoma laihduttaa ja piristää?
4 niksiä: Näin saat kotikahvistasi maistuvampaa!
(MTV LIFESTYLE)
Lähde: Daily Mail