Italialaistutkimus väittää: Kahvia ei kannata siemailla – nauti se näin

Siemailetko sinäkin kuumaa aamukahviasi hiljalleen? Italialaistutkijoiden mukaan et pääse näin nauttimaan kaikista kahvin aromeista.

Kahvinjuojat tietävät, ettei ole juuri mitään parempaa kuin aamukahvi. Mutta jos haluat saada kahvistasi irti parhaat aromit, ei kahvikupposesta kannata siemailla rauhallisesti. Sen sijaan kahvia kannattaa kulautella kurkkuunsa suurempina hörppyinä. Näin ainakin väittävät Napolin yliopiston tutkijat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan isot hörpyt vapauttavat kahvista enemmän aromeja verrattuna hitaampaan kahvin juomiseen. Tämä neuvo on kuitenkin täysin päinvastainen kuin esimerkiksi viinin juomiseen opetetut ohjeet. Viiniä kun kehotetaan ottamaan pieninä annoksina suuhun parhaimman maun saavuttamiseksi.

Italialaistutkijoiden mukaan on tunnettu fakta, että haju ja maku ovat yhteydessä toisiinsa ja että toisella voi olla hyvinkin suuri vaikutus toiseen. Food Research International -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin erisuuruisia kahvihörppyjä ja niiden vaikutuksia kahvintuoksuun.

Tutkijat testasivat teoriaansa neljällä eri kahvilajikkeella, joista useimmiten siemauksin nautittu espresso vapautti eniten aromeja isoilla hörpyillä. Huomattiin, että kahvinkeittotapa tuntui vaikuttavan aromien vapautumiseen ja mitä suuremmilla hörppäyksillä kahvia juotiin, sitä enemmän tuoksua vapautui.

Tutkijoiden mukaan hörppyjen ja siemauksien vaikutuksen tuoksuun voi ehkä selittää juojan suussa olevalla syljen määrällä.

Aiemmin tänä vuonna tehtiin tutkimus, jonka mukaan kahvi ei vain piristä, vaan kahvikupillinen päivässä saattaa tehdä hyvää myös muistille.

Miltä maistuu toimistokahvi kahvinpaahtajan suussa? Katso video!

LUE MYÖS:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat