Mainos

Italialaisperhe piti villieläintä lemmikkinä -viranomaiset takavarikoivat

Italian viranomaiset ovat joutuneet takavarikoimaan servaalin, jota pidettiin pohjoisitalialaisessa perheessä kotikissana, la Repubblica kertoo. Servaali on Afrikassa elävä kissaeläin.

Italian laki kieltää villieläimien pitämisen yksityishenkilöiltä. Pitkäkaulainen, isokorvainen ja täplikäs Chiku-servaali oli karannut kotoaan viime viikolla. Se aiotaan nyt siirtää eksoottisten eläinten keskukseen Grossetoon, Trentino Corriere Alpi –lehti kertoo.

Chikun omistajat ovat aloittaneet Facebookissa kampanjan lemmikkinsä palauttamiseksi. Heidän mukaansa kyseessä ei ole servaali vaan ensimmäisen sukupolven savannah, eli servaalin ja kotikissan risteytys.

– Se on isäni kissa, jota pidetään nyt Sillin kennelissä Bolzanossa. Olen tehnyt vetoomuksen sillä minusta ei ole oikein, että kissamme ei voi olla kotonamme, "Chikun täytyy palata kotiin" -Facebook-sivun perustaja kertoo sivun esittelyssä.

Sivun mukaan Chiku on asunut perheessä kuuden kuukauden iästä asti. Sen kerrotaan olevan vaaraton, sillä se ei lähesty vieraita ihmisiä.

– Ymmärrän kuitenkin että joku voisi pelästyä nähdessään sen kokoisen kissaeläimen metsässä (45 cm korkea) ja tiedän, ettei karkaamista pidä koskaan tapahtua. Siksi olemme päättäneet vahvistaa aitausta, sivulla kerrotaan.

Kiistelty kissarotu

Savannah-kissoja kuvaillaan eleganteiksi, luonteeltaan koiramaisiksi kissoiksi. Rodun alkuperän eettisyys on kuitenkin herättänyt keskustelua. TICA-kissajärjestön mukaan rotu luotiin Yhdysvalloissa vuonna 1986.

Rodusta kerrottiin esimerkiksi The New York Timesissa vuonna 2005. Silloin savannahien kerrottiin olevan niin suosittuja, että yksi pentu maksoi 4 000- 10 000 dollaria. Omistajat olivat kuitenkin vaikeuksissa, sillä savannahien pitäminen oli New Yorkissa laitonta.

Savannah-rotua kasvatetaan myös Suomessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.