Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Italialaisia vieroksuville

canaletto
canalettoCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 23.04.2003 10:45

1998 Canaletto Montepulciano d'Abruzzo49,60 mk

Italialaista punaviiniä, joka on suomalaisen mieleen, ei ole helppo löytää. Kotoinen makuaistimme vieroksuu tyypillisiä italopunaviinejä, jotka ovat usein kevytrakenteisia, mutta kovahappoisia. Toisin sanoen ne on aina tarkoitettu ruoan kanssa nautittavaksi. Peruspastan pitkään haudutettu tomaattikastike on esimerkiksi jo itsessään niin hapokas, ettei kovin lempeä viini sen kanssa pärjäisikään.

Ongelma on siinä, etteivät pehmeät italialaiset viinit useinkaan ole suuria ilon aiheita. Montepulcianon viini on tällä kertaa laadukas - aina eivät tämän Adrianmeren rannikolla sijaitsevan viinialueen tuotteet ole näin hyviä.

Kunnon punainen väri. Aromikkaan tuoksun jälkeen seuraa hyvin pehmeä, pikkumausteinen maku. Ei kovin tyypillinen italialainen viini, joten se käy kaikenlaisen kevyehkön liharuoan kanssa. Jos italialaista ruokaa haluaa tämän kanssa tarjota, niin tagliatelle keittokinkun, herneiden ja parmesaanin kera olisi tarpeeksi leppeä seuralainen.

Nimestään huolimatta tätä ei pidä sotkea Toscanan kuuluun Vino Nobile di Montepulcianoon.

3
3Alma Media Interactive

LihaLihaAlma Media Interactive

(Teksti: Pekka Suorsa)

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässäJoulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • 17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

  • 16:44
    Jouluruoka

    "Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

  • 15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • 12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"