Mainos

Isometsä: Hiihtoliiton lääkärit annostelivat Hemohesin

Jari Isometsän mukaan hiihtoliiton lääkärit Mäkelä ja Turpeinen huolehtivat kielletyn Hemohes-aineen annostelusta hänelle. Myös Janne Immonen yhtyy Isometsän paljastukseen.

Annostelupaljastusten lisäksi asianajansa Ari Huhtamäen kautta STT:lle toimittamassaan tiedotteessa Isometsä toteaa, että Kari-Pekka Kyrön lisäksi aineen käytöstä tiesi lajijohtaja Antti Leppävuori. Isometsä ei ole varma, tiesikö myös toimitusjohtaja Esa Klinga asiasta.

Tiedotustilaisuudessaan Lahdessa (18.2) Isometsä vaikeni muiden osallisuudesta suojellakseen hiihtoliiton lääkäreitä, valmennusjohtoa ja muita urheilijoita.

Immonen kertoo lähettämässään tiedotteessa luulleensa, että valmistetta testataan vasta tutkimusmielessä eikä doping-aineena. Immonen pahoittelee tapahtunutta, eikä tiedä, jatkaako aktiivista kilpauraansa.
-Haluja saattaisi vielä olla, Immonen sanoo.

Isometsän tiedote:

Aiemman ilmoituksen mukaisesti Isometsä käytti Hemohes -nimistä valmistetta. Tarkoituksena oli veriarvojen alentaminen hemoglobiinirajojen puitteisiin. Kuten tunnettua, Isometsän hemoglobiiniarvot ovat luonnostaan korkeat. Käytetyn aineen annostelusta käytännössä ovat huolehtineet SHL:n lääkärit eli Pirkka Mäkelä ja Juha-Pekka Turpeinen. Käyttö on tapahtunut päävalmentaja Kari-Pekka Kyrön valvonnassa.

Maastohiihdon lajijohtaja Antti Leppävuori on ollut tietoinen valmisteen käytöstä. SHL:n toimitusjohtajan Esa Klingan tietoisuudesta Isometsä ei pysty varmuudella lausumaan. Isometsän tietämän mukaan SHL:n luottamusjohto ei ole ollut asiasta tietoinen.

Isometsän ja Janne Immosen lisäksi muutkin suomalaiset maastohiihtäjät ovat voineet tarpeidensa mukaan saada vastaavia lääkevalmisteita. Isometsä ei kommentoi julkisuudessa tänään mainittuja positiivisia testituloksia tai urheilijoita, joita ne koskevat.

Isometsän tarkoituksena oli 18.2.01 tiedotustilaisuudessa varjella SHL:n valmentajia, lääkäreitä ja myös suorituksiinsa valmistautuvia muita urheilijoita. Siksi hän ei halunnut tuolloin kertoa lääkäreiden ja valmentajien osuudesta asiaan. Tiedotustilaisuuden sisällöstä sovittiin ennalta Kyrön, Leppävuoren ja Turpeisen kanssa. Kun on paljastunut lisää positiivisia näytteitä, kilpailuoikeuksien palauttamispyrkimykset voivat sen takia olla käytännössä mahdottomia, vaikka juridinen tilanne ei sitä olisikaan.

Ari Huhtamäki Asianajaja, oikeustieteen tohtori

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.