Ismo Kalliota luultiin Peter Franzénin isoisäksi

Myös Peter Franzén hämmentyi nähtyään Ismo Kallion ensimmäistä kertaa isoisänsä roolissa.

Perjantaina ensi-iltaan tuleva Peter Franzénin esikoisohjaus Tumman veden päällä on hyvin faktapitoinen kuvaus näyttelijänä ja kirjailijana tunnetun Franzénin lapsuudesta väkivaltaisen isäpuolen kanssa.

Elokuva on kuvattu Franzénin lapsuudenmaisemissa Keminmaalla ja elokuvan "pikku-Peten" mummola on jopa tismalleen sama talo, jossa myös Franzénin isovanhemmat asuivat.

Lisäksi Franzén kertoo itseksin hätkähtäneensä nähtyään näyttelijä Ismo Kallion ensimmäistä kertaa isoisänsä roolivaatteissa ja maskissa.

– Etenkin siinä maskissa hänessä on todella paljon yhdennäköisyyttä. Olihan sitä aika hurjaa katsoa, Franzén selitti elokuvan tiedotustilaisuudessa toissaviikolla.

Myös Kallio törmäsi samaan huomioon elokuvan kuvauksissa Keminmaalla.

– Yhtenä päivänä eräs rouva tuli sanomaan, että oli luullut, että "pappa", eli Peterin isoisä olisi tullut ulos ovesta.

Kallio kuvaileekin elokuvan kuvauksia hyvin erityislaatuisiksi. Hän kertoo koko Keminmaan seuranneen elokuvan tekoa hyvin intensiivisesti.

– Se oli niin läheinen osa heidän elämäänsä, siitä tuli kaikkien asukkaiden oma juttu, hän selittää.

Hän kertoo Franzénin olleen myös tarkka siitä, että asiat tehtiin mahdollisimman todenmukaisesti.

– Hän oli erityisen tarkka murteesta, sitä harjoittelimme hänen kanssaan paljon. Mutta hän myös luotti näyttelijöihinsä täysin. Tavallaan tämän elokuvan tekeminen oli helppoa, sillä Peterillä oli kaikki faktat ja niiden mukaan mentiin. Tämä ei ole fiktiota, Kallio miettii.

Tumman veden päällä -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 6. syyskuuta.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat