Islantilainen sensaatioartisti Björk saapuu Suomeen

Islantilainen musiikkivisionääri Björk on tänään julkistanut kuusi konserttia käsittävän Björk Orchestral -kiertueen, jolla kuullaan musiikkia koko Björkin uran varrelta orkesterisovituksina. 

Jo neljä vuosikymmentä pop-musiikkia tehnyt islantilainen Björk aloittaa Orchestral-kiertueensa Moskovasta heinäkuun 2. päivä. Kuusi konserttia käsittävän kiertueen paikkakunnat on valittu tarkoin. Moskovan ja Helsingin lisäksi kiertue vierailee Berliinissä, Pariisissa ja Bluedot-festivaaleilla Englannin Cheshiressä.

Björkin luova vaikutus leviää kauas pelkästä musiikista. Hän on jakanut ajatuksia ekologiasta Sir David Attenboroughin kanssa ja muuttanut muotia Alexander McQueenin kanssa tehtyjen yhteistöiden myötä.

Ekologi ja filosofi Tim Morton kuvasi häntä henkilöksi, jolla on ollut "erittäin syvä vaikutus [hänen] ajattelutapaansa ja elämään yleisesti”, kun taas hänen kameleonttimainen lähestymistapansa visuaaliseen identiteettiin yli vuosikymmenien ajan on inspiroinut elokuvantekijöitä tähän päivään asti.

Edellisen kerran islantilaisartisti esiintyi Helsingin Finlandia-talossa heinäkuussa 2018. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.