Mainos

Iskeekö vessahätä aina ollessasi ostoksilla? Kyseessä on oikea ilmiö!

Olet juuri päässyt kauppaa, ottanut korin käteesi ja ryhtynyt valikoimaan tomaatteja pussiin, kun se iskee. Nimittäin vessahätä – iso sellainen.

Kuulostaako tutulta? Tämä ilmiö on tuttu yllättävän monelle, vaikka harva sitä uskaltaa ääneen myöntääkään. Mutta mistä tämä kaupoissa, kirjastoissa ja muissa julkisissa paikoissa iskevä vessahätä oikein johtuu? 

Harvard Medical Schoolin julkaisun mukaan yksi selitys tähän ilmiöön löytyy herkästä ruoansulatuskanavastamme, joka on suorassa yhteydessä aivojemme kanssa. Suolistomme voi siis lähettää signaaleja aivoille, aivan kuten aivot voivat lähettää signaaleja suolistolle. Tästä syystä henkilön vatsa voi reagoida erilaisiin tunteisiin, kuten ahdistuneisuuteen, vihaan, stressiin tai iloon.

Joskus tavalliseltakin tuntuva kauppareissu voi aiheuttaa meissä stressiä tai ahdistusta, mutta toisinaan se voi jopa rentouttaa. Olipa kyseessä mikä tunne hyvänsä, se voi vaikuttaa vatsasi toimintaan ja saada sinut tuntemaan hätää, joka vielä kotoa lähtiessäsi loisti poissaolollaan.

Lue selitys myös tähän ilmiöön, joka koskee kaikkia ihmisiä kunnosta riippumatta: Kovakuntoinenkin hengästyy portaissa – tästä se johtuu! 

Toisen teorian mukaan myymälöiden tuoksu voi saada ruoansulatuksesi toiminnan tehostumaan, kun jotkut ovat taas sitä mieltä, että kauppojen loisteputket ovat syynä niin pahoinvointiin, migreeniin kuin kakkahätäänkin.

Mutta olipa selitys loppupeleissä mikä hyvänsä, varmaa on ainakin se, ettet ole asian kanssa yksin.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.