Isännöintiliitto tutki: Näin harva ymmärtää, miten taloyhtiö toimii

Isännöintiliitto selvitti taloyhtiöiden hallitusten käsityksiä siitä, kuinka paljon osakkaat tietävät yhtiökokouksesta ja taloyhtiön yleisistä toimintaperiaatteista. Tulokset olivat yllättävät.

Isännöintiliiton selvityksen mukaan alle puolet osakkaista ymmärtää taloyhtiön toiminnan perusteet. Valtakunnalliseen Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimukseen vastasi yli 12 000 taloyhtiöiden hallitusten jäsentä. Kyseessä on kattavin koskaan toteutettu isännöintialan asiakastyytyväisyystutkimus. Se on myös kautta aikain laajin taloyhtiöiden hallituspäättäjien mielipiteitä kartoittava tutkimus.

Tutkimukseen vastanneet taloyhtiöiden hallitusten jäsenet arvioivat kotitalonsa osakkaiden tietämystä yhtiökokoukseen ja taloyhtiön yleisiin toimintaperiaatteisiin liittyvistä asioista. Vastanneet arvioivat osakkaiden tiedontason heikoksi ja pitivät tiedon lisäämistä erittäin tärkeänä.

– Tulokset asettavat paineita sekä taloyhtiöiden hallituksille että isännöinnille. Tämä ja useat aiemmat tutkimukset osoittavat, että viestintä on jatkuvasti yksi taloyhtiöiden suurimpia kehityshaasteita, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Taloyhtiöiden päättäjistä neljä viidesosaa pitää yhtiökokoukseen ja taloyhtiön yleisiin toimintaperiaatteisiin liittyvää viestintää tärkeänä.

Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet katsovat, että vain kaksi viidesosaa osakkaista tuntee taloyhtiön päätöksenteon.

Alle puolet taloyhtiöiden päättäjistä on sitä mieltä, että osakkaat ovat hyvin selvillä yhtiökokoukseen liittyvistä asioista.

Asunto-osakeyhtiön osakkeet ovat monen suomalaisen suurin omaisuus.

– Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin pitää huolehtia, että asukkaat saavat riittävästi tietoa. Tutkimustulokset osoittavat selkeästi, että ongelma on havaittu, mutta siihen ei ole tartuttu, Heikkilä sanoo.


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Lähde: Isännöintiliitto

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja