Ylen ruutukasvo Annukka Roininen, 39, on kuollut – taustalla vakava sairaus

Ylen A-studiota pitkään juontanut Annukka Roininen on menehtynyt. Ylellä vuodesta 2002 työskennellyt toimittaja olisi täyttänyt kesällä 40 vuotta.

Tuttu ruutukasvo jäi sairauslomalle viime vuonna. Silloin Ylen ajankohtaistiimissä tutkivana toimittajana työskennellyt Annukka Roininen kertoi Twitterissä jäävänsä sairauslomalle syövän takia. 

Ylen ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen vahvistaa, että Roininen kuoli aamuyöllä.

– Hänellä oli takanaan pitkä ja vakava sairaus. Syksyllä hän teki vielä juttuja A-studioon ja Ylen verkkosivuille. Syövästään hän on puhunut julkisesti Twitterissä. Hän kertoi siellä, että esiintyy tv-jutussa huivi päässä, koska hiukset olivat lähteneet sairauden takia, Eronen kertoo.

Eronen luonnehtii 39-vuotiaana menehtynyttä Roinista esimerkilliseksi tutkivaksi journalistiksi. Ylellä Roininen aloitti vuonna 2002.

– Hän oli rohkea ja peloton toimittaja ja esikuva kaikille toimittajille. Hän ja Tiina Salumäki voittivat tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon Destiaa koskevista jutuista vuonna 2009. Viime vuonna hän oli ehdolla Suuren Journalistipalkinnon saajaksi Hoivakoti kuntoon -sarjasta, jossa seurattiin, miten arki mullistui Someron Tervaskannon hoivakodissa. 

Eronen kertoo, että Roinista muistettiin tänään aamupäivällä hiljaisessa hetkessä.

– Häntä tullaan kaipaamaan täällä työyhteisössä, Eronen toteaa.

Roinisen kuolemasta kertoi ensimmäisenä Iltasanomat.

Lue myös:

    Uusimmat