IS-kysely: Haavisto suosituin presidentiksi, vaikka kannatus onkin tippunut

Ilta-Sanomien kyselyn mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on yhä suosituin poliitikko seuraavaksi presidentiksi. Haavistoa presidentiksi kannattaa 17 prosenttia vastaajista.

Ministerin suosio on vähäisempää kuin viime presidentinvaalien jälkeen julkaistuissa lehden kyselyssä, jolloin hänen kannatuksensa oli 27 prosenttia. Kyselyjä ei voi suoraan verrata.

Haaviston jälkeen eniten kannatusta sai Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.), jota seuraavaksi presidentiksi äänestäisi 10 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi eniten kannatusta kyselyssä saivat opetusministeri Li Andersson (vas.) ja komissaari Jutta Urpilainen (sd.), joita molempia kannatti 7 prosenttia.

Seuraava presidentti valitaan vuonna 2024.

Ilta-Sanomien teettämään Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi 1004 ihmistä, joita haastateltiin 9.–17. joulukuuta. Kyselyn virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja