Koulukyytien kuljettajaa epäillään useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä Keski-Suomessa – ilmoituksen teki koulu

Keskisuomalaisessa kunnassa koulukyytejä ajavan kuljettajan käyttäytymisestä alaikäisiä oppilaita kohtaan on tehty rikosilmoitus.

Seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijät 8:09
Mitkä ovat seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijät? Katso video!

Tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa, että tapauksesta on kirjattu perjantaina 8. helmikuuta rikosilmoitus ja käynnistetty esitutkinta. Rikosilmoituksen tekijänä on keskisuomalainen koulu. 

Koulukuljetuksia ajavaa henkilöä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Tutkinnallisista syistä en avaa tapausta yhtään enempää, mutta sen verran voin sanoa, että kyse on hyvin lievästä tekomuodosta, Aaltio kertoo.

Rikoksen tunnusmerkistö täyttyy

Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rikosnimikkeellä tutkitaan esimerkiksi tapauksia, joissa epäilty koskettelemalla tai muulla tavoin tekee kuuttatoista vuotta nuoremmalle lapselle seksuaalisen teon, joka on omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä, tai saa tämän ryhtymään sellaiseen tekoon.

– Kyllä tässä rikoksen tunnusmerkistö täyttyy, mutta kyseessä on rikosnimikkeen lievempi pää, Aaltio toteaa.

Aaltion mukaan tapauksessa on asianomistajina useampi alle 15-vuotias lapsi.

Epäilty on kantasuomalainen koulukuljetuksia ajava henkilö ja kyseenalainen toiminta on Aaltion mukaan jatkunut pidemmän aikaa aina esitutkinnan käynnistämiseen saakka. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat