Inter tarrautui jykevästi Mestarien liigan finaalilippuun – tyrmäävä alku siivitti jättimäiseen voittoon paikallisvihollisesta

Interillä murhaava alku San Sirolla: Edin Dzeko ja Henrikh Mkhitarjan rankaisivat AC Milania avausvartilla 2:20
Interin murhaava alku ratkaisi: Edin Dzeko ja Henrikh Mkhitarjan rankaisivat AC Milania ensimmäisellä vartilla

Internazionale lähtee 2–0-johdossa Mestarien liigan välierien toiseen osaotteluun AC Milania vastaan ensi viikolla. AC Milan ei toipunut Edin Dzekon ja Henrikh Mkhitarjanin pikamaaleista.

Täyteen pakattu San Siro todisti jo kahdeksan minuutin jälkeen, kuinka 37-vuotias Edin Dzeko jatkoi mestarillisesti kulmapotkun ylänurkkaan vasemmalla jalallaan.

37 vuotta ja 54 päivää vanhasta Dzekosta tuli samalla Luka Modricin ohella vanhin tällä kaudella kilpailussa maalin tehnyt pelaaja.

Tuomas Virkkunen avasi Derby della Madonninan rikkaan ja väkivaltaisen historian – "Kiinnittäkää katse päätyihin" 8:48

Avausosuman järkytys ei ollut ehtinyt Milanin leirissä vielä laantua, kun se avasi käytännössä kunniakujan Henrikh Mkhitarjanille, joka viimeisteli Interille jo toisen maalin.

Viitisen minuuttia myöhemmin Milan ajautui uusiin vaikeuksiin, kun algerialainen keskikenttäpelaaja Ismael Bennacer ei kolhunsa jälkeen pystynyt jatkamaan ottelua.

Karmeampaankin oli Milanin kannalta eväitä, sillä erotuomari Jesus Gil Manzano vihelsi avauspuoliajalla Interille vielä rangaistuspotkun Simon Kjaerin osuttua rangaistusalueella Lautaro Martineziin. Manzano kuitenkin muutti tuomionsa VAR-tarkastuksen jälkeen.

Toisella puoliajalla Milan sai aluksi pelistä paremmin kiinni, mutta Sandro Tonalin tolppalaukausta lähemmäksi se ei paikallisvastustajan maalia päässyt.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina samalla stadionilla.

Erotuomari pyörsi päätöksensä – Interiltä vietiin jo kertaalleen vihelletty rangaistuspotku 2:18
Interin kolmaskin maali kävi lähellä: erotuomari pyörsi päätöksensä