Internazionale Mestarien liigan loppuotteluun – paikallisvihollinen AC Milan riisuttiin aseista totaalisesti

Lautaro Martinez varmistaa 3–0-maalilla Internazionalen paikan Mestarien liigan finaalissa – "Eiköhän se ala olla selvää" 2:03
Lautaro Martinez varmisti maalillaan Internazionalen paikan Mestarien liigan finaalissa – "Eiköhän se ala olla selvää"

Internazionale eteni Mestarien liigan finaaliin ensimmäistä kertaa 13 vuoteen, kun se voitti paikallisvastustajansa AC Milanin tiistaina Lautaro Martinezin maalilla 1–0 ja koko otteluparin yhteismaalein 3–0.

Toisesta puoliajasta muodostui tarkka ja tasainen, jonka ainoan maalin laukoi 74. minuutilla Lautaro Martinez. Maalin alusti kentälle aiemmin vaihdettu Romelu Lukaku.

– Vanha duo on löytämässä peli peliltä vanhan tasonsa aina vain paremmin uudellen, C Moren selostaja Tuomas Virkkunen sanoi Martinezin maalin yhteydessä ja viittasi Lukakun ja Martinezin yhteistyöhön Antonio Conten valmentaessa Interiä vuosina 2019-2021.

Ottelun ratkaisu syntyi keskikentän keskustassa, johon AC Milanilta ei löytynyt riittävästi pallollista taitoa ja laatua varsinkaan vastustajaan verrattuna.

Inter on ollut viime aikoina erittäin haastava vastustaja rakkaalle viholliselleen, joka ei ole onnistunut tekemään sitä vastaan neljään otteluun maaliakaan.

Interin vastustaja 10. kesäkuuta Istanbulissa pelattavaan Mestarien liigan finaaliin selviää keskiviikkona, jolloin Manchester City ja Real Madrid kohtaavat Englannissa 1–1-lähtökohdista.

Hurjat tifot tervehtivät pelaajia Giuseppe Meazzalla – "On laitettu vielä paremmaksi kuin viikko sitten" 3:39