Insinöörit valvomaan Mercedeksen megafonia

Kansainvälisen autoliitto FIA:n pestaamat akustiikkainsinöörit valvovat formula ykkösissä testattavaa lisä-äänilaitetta Barcelonan testeissä keskiviikkona.

F1-katsomoissa on alkukaudesta harmiteltu uusien V6-turbomoottorien hiljaisuutta. Mercedes-tallin on määrä kokeilla ääntä lisäävää pakoputkea Barcelonassa, joskin myös muita keinoja tilanteen ratkaisemiseksi tutkitaan vielä. FIAn äänimiesten erikoisryhmä valvoo projektia Barcelonassa ja auttaa parhaansa mukaan.

– Kun kasassa on testien kokonaistulokset ja täysi analyysi kaikista mahdollisista äänenlähteistä, keskustelemme niistä tallien kanssa ja tarpeen mukaan sääntömuutoksia ehdotetaan, FIAn edustaja sanoo Autosport-sivuston jutussa keskiviikkona.

Vaikka Mercedeksen kokeilu olisikin onnistunut, muutoksia autoihin tuskin toteutetaan saman tien. Mersun "megafonista" pitäisi kehittää lopullinen versio ja muut tallit vaatisivat sitä testattavaksi omiin autoihinsa, varmistaakseen ettei se vaikuta niiden vauhtiin. Sen vuoksi muutoksia tuskin tapahtuu ennen Britannian GP:n jälkeen ajettavia seuraavia testejä.

Megafoni ei sellaisenaan ole nykysääntöjen mukainen, joten sen käyttöönottamiseksi sääntöjä pitäisi viilata. Sääntömuutokseen puolestaan vaadittaisiin tallien yksimielinen päätös, jonka jälkeen ehdotus etenisi FIAn lautakunnan käsittelyyn.

Lue myös:

    Uusimmat