Ilmiö: Sinkut pakenevat lihatiskeiltä yksityisklubeihin

Yökerho ei houkuttele elämänkumppania etsiviä sinkkuja, sillä yössä metsästävät seksinnälkäiset seikkailijat ja suhdekarkulaiset. Sinkut perustavatkin omia klubejaan ja tapahtumia, joihin ovat tervetulleita vain sinkut.

Anonyymit Sinkut -seura, eli A.S.S. (lausutaan kuten englanniksi "ass") syntyi ensin Facebook-ryhmäksi, jonka tarkoitus oli keksiä mukavaa ja hauskaa tekemistä sinkkuporukassa. Nykyään A.S.S järjestää Jyväskylässä muun muassa elokuvailtoja, kuntoilua, syöminkejä ja keilailua. Yhdessä on helppo lähteä tansseihinkin.

– Eräs tanssimisesta tykkäävä nainen kertoi minulle, ettei hän voi mennä yksin tansseihin. Hänestä tuntuu siltä kuin olisi kyltti selässä ja rinnassa, että tule ja ota minut! Sitä tuntee olevansa tyrkyllä, kuin menisi lihatiskille istumaan, täräyttää Anonyymit Sinkut -seuran puheenjohtaja Kirsi Sakari.

Idean äiti, 42-vuotias jyväskyläläinen Sakari, kertoo sinkkutoiminnan alkaneen räjähdysmäisesti. Jyväskylän lisäksi seura on laajentunut Kuopioon, ja seuraavana vuorossa on Seinäjoki.

– Laajennamme toimintaa rytinällä. Jäseninä on 18-72-vuotiaita naisia ja miehiä, keski-ikä on 39 paikkeilla. Naisia on tällä hetkellä pikkaisen enemmän kuin miehiä, mutta ero ei ole järisyttävä.

Jäseneksi pääsevät kaikki ikään, sukupuoleen, uskontoon ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Kunhan on sinkku. Sakari kertoo, että vilpillisiä muka-sinkkuja ei joukkoon ole vielä ilmaantunut.

– Pitää vaan luottaa siihen, että ihminen on rehellinen. Jos meinaa vilppiä lähteä tekemään meidän joukossa, siitä paljastuu äkkiä. En suosittele ketään varattua kokeilemaan!

Sinkkuseura ei ole deittiklubi

Sinkkujen oma seura on Sakarin mukaan ollut monelle elämän pelastus ja piristäjä. Vaikka Anonyymit Sinkut Seura ei tunnustaudu deittipalveluksi, saattaa rakastumisiakin tapahtua.

– Emme ole deittiseura, mutta on itsestään selvää, että kun sinkut kohtaavat toisensa, voi löytyä ystäviä tai vaikka se oikea. On meillä jo yksi nuoriparikin, joiden tarina alkoi vappubileissä, Kirsi hymyilee.

Mikäli Amor suosii jotakin jäsentä, A.S.S. toivottaa sydämensä pohjasta onnea parille.

– Jos A.S.S:n kautta tavannut pari menee naimisiin asti, pitää järjestää isot häät, sillä meitä tulee bussilasteittain häihin. Voimme tuoda omat ruoat ja juomat, puheenjohtaja nauraa.

Jäsenyys ei pääty siviilisäädyn vaihtuessa, mutta tietyt jäsenedut, kuten vain sinkuille tarkoitetut tapahtumat ja sinkuille räätälöidyt sisäänpääsymaksut, lakkaavat.

– Meidän juttu kuulostaa monen mielestä niin hauskalta. Eräs nainen jopa kyseli, että mitä jos hän eroaisi poikaystävästä päiväksi, niin voisiko hän liittyä? Ei onnistu, pitää olla sinkku. Mutta jos on vaikka avioero vireillä ja on jo muuttanut erilleen, se ei ole este liittymiselle.

Lemmenpenkki paikallisbusseihin

Kesällä Jyväskylän sinkut etsivät "sitä oikeaa" busseissa. Tanskan malliin muutamiin busseihin rakennetaan lemmenpenkki, jolle sinkku voi istahtaa bongaamaan toista vapaata kulkijaa. Tapahtuma järjestetään 12.6. klo 16-23 keskustasta Kuokkalaan kulkevissa busseissa.

– Penkit verhotaan punaisella sametilla. Siihen voit sinkkuna istahtaa ja joku voi tulla viereen. Voit löytää todella hyvän ystävän tai kenties sen oikean, Sakari on innoissaan.

– Kesällä järjestämme myös yhteiskuljetuksia Syvälahden tanssilavalle. Se on sinkkujen keskuudessa tosi suosittu. Toivon, että bussi on täynnä innokkaita tanssijoita ja tästä alkaa hyvä perinne! Kirsi Sakari hehkuttaa.

MTV3/Helmi/Laura Kokko

Kuvat: Shutterstock, kuvien henkilöt eivät liity juttuun

Lue myös:

    Uusimmat