Ilman tätä meikkituotetta suomalaisnainen ei voi elää

Mikä meikkituote on niin tärkeä suomalaisnaiselle, että sen ottaisi jopa autiolle saarelle mukaan? Lähes 2 800 naista kertoi, mikä kosmetiikkatuote on kaikista tärkein – ja yksi olikin selkeästi ylitse muiden. Kysely antoi myös osviittaa siitä, miten ikä vaikutti meikkituotteiden suosioon.

Kauneusvinkit-sivustolla tehty Suuri Kauneuskysely 2013 kartoitti, mitä kosmetiikkatuotetta ilman suomalaisnainen ei voisi elää. Kyselyyn vastasi yhteensä 2 796 naista. Vastaajat olivat ikähaarukaltaan 15–65-vuotiaita.

Mascara vie voiton kerta toisensa jälkeen – huulipunaa suosivat vanhemmat

Aivan kuten vuonna 2012, mascara ja huulivoide veivät kärkisijat. Mascara oli selkeästi kaikista tärkein meikkituote iästä riippumatta: tuotetta suosivat kaikki aina 15–65 ikävuoteen saakka.

Nuoret, alle 25-vuotiaat, suosivat ripsivärin lisäksi pinsettejä, huulivoidetta, meikkivoidetta sekä puuteria. Huulikiilto ja -puna eivät olleet niin suosittuja, vaan kosmetiikan parissa suosittiin eritoten kasvomeikkejä. Ripsientaivuttimia käyttivät eritoten nuoret.

25–35-vuotiaat naiset suosivat yhtä lailla, mutta hitusen vähenevissä määrin mascaraa, pinsettejä, huuli- ja meikkivoidetta. Huulikiillon suosio alkoi nousta.

Keski-ikäisten naisten keskuudessa panostettiin huulten hyvinvointiin: huulivoide oli etenkin 35–45-vuotiaiden naisten käyttösuosikki mascaran ohella. Myös huulikiillon käyttö lisääntyi keski-iässä. Puuterin käyttö alkaa laskea.

55–65-vuotiaat naiset alkavat selkeästi suosia huulipunaa; huulivoiteen käyttö vähenee tämän myötä. BB-voide nostatti suosiotaan, kun taas pinsettien käyttö kulmien muotoilussa alkaa vähentyä.

Yli 65-vuotiaiden naisten selkeä suosikki oli huulipuna, joka muutoin pääsi kaiken kaikkiaan sijalle kahdeksan. Huulipuna ohitti jopa mascaran. Huulipunan tärkeys nousi meikkipussissa eritoten 50 ikävuoden jälkeen – samaten myös kulmakynän, jolloin pinsetit eivät ole yhtä kovassa käytössä. Ripsentaivuttimia ei käytetty niinkään. Kasvomeikeistä suosituin oli meikkivoide.

TOP 10: Ilman näitä kosmetiikkatuotteita suomalaisnainen ei voi elää

1. Mascara (54 prosenttia vastanneista)

2. Huulivoide (28 prosenttia)

3. Pinsetit (27 prosenttia)

4. Meikkivoide (21 prosenttia)

5. Kulmakynä (15 prosenttia)

6. Puuteri (14 prosenttia)

7. BB-voide (13 prosenttia)

8. Huulipuna (10 prosenttia)

9. Ripsentaivutin (10 prosenttia)

10. Huulikiilto (9 prosenttia)


Myös nämä saivat ääniä: Peitepuikko, silmänrajauskynä, aurinkopuuteri, kynsilakka, valokynä, eyeliner, luomiväri, poskipuna, pohjustustuote, kulmageeli, puuterihuisku, huultenrajauskynä ja meikkisivellin.


Lue myös:


Lähde: Suuri Kauneuskysely 2013 (tiedot kerätty 28.5.–9.8.2013: Kysymys: Mitä kosmetiikkatuotetta ilman et voisi elää?)

Lue myös:

    Uusimmat