Ilman harjoittelupaikkaa jäänyt Cecilia syyttää nyt Conversea suunnittelemiensa kenkämallien kopioinnista: "En usko, että se on sattumaa"

Yhdysvaltalaisnainen haki harjoittelijaksi Converselle ja lähetti suunnittelemansa mallin työnäytteenä. Toukokuussa hän huomasi, että pari merkin uutta kenkämallia näytti hyvin tutulta.

Floridalainen Cecilia Monge väittää, että Converse-kenkämerkki varasti hänen suunnittelemansa kenkämallin, kertoo New York Post

Cecile, 22, kertoo TikTokissa, että hän haki kaksi vuotta sitten harjoittelijaksi Niken omistamalle Converse-kenkämerkille. Työnäytteeksi hän suunnitteli Grand Canyonin kansallispuiston inspiroimat kengät.

– Minä todella halusin tuon paikan, Cecile kertoi Diet Prada -Instagram-tilillä.

– Ajattelin, että minun pitäisi osoittaa olevani aloitteellinen ja luoda oma mallini, jotta osoittaisin, että voisin menestyä harjoittelijana. Tämä on yleinen käytäntö suunnittelutehtävissä.

Syyttää Conversea kopioinnista

Cecile ei saanut paikkaa tai vastausta hakemukseensa. Toukokuussa hän näki mainoksen, jossa esiteltiin kenkämallia, joka näytti hänen mielestään hyvin samalta kuin hänen suunnittelemansa malli.

Cecilen videolla näkyy allekkain hänen suunnittelemansa kenkämalli nimeltä "Grand Canyon" sekä Conversen ”Unisex Converse Chuck 70 National Parks High Top Red Bark”. Molemmissa kengissä on punaisia, ruskeita, keltaisia ja oransseja raitoja. Conversen sivuilla kerrotaan, että kenkämalli on saanut inspiraatiota niin ikään kansallispuiston näkymistä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cecile vihjaa, että Converse olisi kopioinut myös toisen hänen suunnittelemansa kenkämallin. Hän kertoo suunnitelleensa Yellowstone-nimisen mallin, joka näyttää samalta kuin eräs Converse-kenkä.

– En usko, että se on sattumaa.

Cecile kokee tilanteen erityisen epäilyttäväksi siksi, että Converse ei pyytänyt harjoittelijaksi hakevia suunnittelemaan nimenomaan kansallispuistoon liittyviä kenkiä.

– Minä keksin tuon konseptin täysin itse ja lähetin sen heille vilpittömin mielin.

Cecile toivoo, että hänen tarinansa valoittaisi muillekin sitä, miten suuret yritykset käyttävät hyödyksi anonyymien suunnittelijoiden töitä.

New York Post kertoo, että kenkiä on myynnissä Australiassa, mutta ei Yhdysvalloissa.

Cecilen videota on katsottu yli yhdeksän miljoonaa kertaa.

Converse kiistää syytökset

Converse vahvisti New York Postille, että Cecile haki heille vuoden 2020 kesäharjoittelijaksi marraskuussa 2019 tuhansien muiden hakijoiden tapaan, mutta ei tullut valituksi. Conversen mukaan hakijoita ei pyydetty lähettämään omia kenkämallejaan. Oikeudellisiin syihin vedoten yritys ei julkaise kuvia heille hakemusten mukana pyytämättä lähetetyistä kenkäluonnoksista.

Yritys kertoo tiedotteessaan seuraavaa:

– Lokakuussa 2020 Converse julkaisi Chuck 70 -mallin, joka sai inspiraationsa kartalla näkyvistä myrskyistä. Se konseptoitiin ja suunniteltiin ensimmäisen kerran huhtikuussa 2019. Tyylin suosion vuoksi sitä jatkettiin vuonna 2021 Hybrid World -designkonseptin alla.

– Villi luonto ja etenkin kansallispuistot toimivat inspiraation lähteinä monille väripaleteille, joita sovellettiin moniin Chuck 70 -, Chuck Taylor All Star - ja Apparel -toteutuksiin, tiedotteessa jatketaan.

Lisääkin todisteita?

Toisella videolla Cecile kertoo huomanneensa, että Yellowstonea muistuttavan mallin Adobe-tiedoston tiedoissa näkyisi, milloin malli oikeasti olisi suunniteltu. Siinä näkyy päiväys marraskuulta 2019 eli ajalta, jolloin Cecile haki harjoittelijaksi. Näin olleen alkuperäinen malli ei olisikaan suunniteltu huhtikuussa 2019, kuten Converse tiedotteessaan kertoi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hän kertoo uusimmalla videollaan, että Converse oli ottanut häneen yhteyttä, mutta sisällöltään vastaus oli ollut sama kuin jo aiemmin julkaistussa tiedotteessa.

Katso myös: Millainen on Fruit of the Loom -logo? Oikea vastaus voi yllättää!

Millainen on Fruit of the Loom -logo? Oikea vastaus voi yllättää 0:21

Lue myös:

    Uusimmat