Ilkka Koivisto

Luontoihminen Ilkka Koivisto kuvaa kevätkuulumisiaan näin: Huhtikuu on kuukausista upein, se lupaa kevättä eikä koskaan ole lupaustaan pettänyt, mutta on niin sanomattoman oikullinen. Nyt juuri paistaa aurinko, mutta uusi lumimyräkkä on saapumassa lännestä. Muuttolinnuista pienimpiä, ensimmäisiä uskalikkoja käy surku. Joutsenet, hanhet, sorsat ja muut isot ja keskikokoiset kyllä selviytyvät paremmin. Niiden ruumissa on tarpeeksi sitä, mitä meistä ihmisistä monilla on liikaa, rasvaa. Äsken pihalla lauloi peippo, kevään ensimmäisiä. Ehkä laulu kertoi, ettei sillä ole vielä kovin suurta hätää, no, sehän käy muiden lintujen kanssa ruokintapaikalla. Noista muista suurin osa on käyttänyt paikkaa koko talven, eikä ole suinkaan vielä sitä unohtanut.

Nimi: Ilkka Koivisto

Ikä: 70 vuotta

Perheen koko:

Kaksi henkeä, vaimoni ja minä

Unelmakoti:

Omakotitalo maaseutumaisessa ympäristössä

Mikä kotona ärsyttää?

Ei sitten mikään (vaikka ärsyynnyn joskus turhistakin asioista tai sellaisesta mille ei voi mitään, kuten erinäisistä yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuuksista, joille isopipoiset voisivat tehdä jotakin).

Rakkain huonekalu:Iso akvaario

Mieluisin paikka kotona:Pihalla melkein kaikilla säillä, harvemmin kuitenkin pilkkopimeällä.

Kodin parhaat värit:

Poikaani maalaamien taulujen

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Kahden työhuoneeni suurentamiseen, muut remontit teen itse (paitsi isommat sähkötyöt, koska sähköisku voi kuulema viedä äkkipäätä arkkuun).

Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline:

Tilastoa ei ole käytettävissä, jokainen väline saisi kyllä rastin, myös kaulin.

Miltä kotonasi tuoksuu?

Joskus ruualta, joskus tuskanhieltä, kun jonkun työn takaraja alkaa olla lähellä.

Siivousvinkkisi:

Hanki sellainen (kai pyörillä kulkeva) ämpäri, jossa kuskataan lattianpesuvettä ja jossa on mopin puristin, olen nähnyt näitä ammattisiistijöillä ja hankin sellaisen ennen kuin kesä koittaa.

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä:

Niitä ei ole, sillä meillä on työnjakona: vaimoni hoitaa vaatteittemme huollon, minä vatsojemme.

Lempiruokasi:

Kaikki ovat lempiä, kun on kunnon nälkä, paitsi ns. terveyskeitto (makea kauravelli, jossa uiskentelee luumuja, sain siihen kauhun alle viisivuotiaana).

Juomasuosituksesi:

Lähdevesi kotona, pannukahvi maastossa

Paras reseptisi:

Tämä kysymys on vähän sama kuin pyydettäisiin laulamaan rooli jossakin oopperassa, siis: kun katselee ja kuuntelee, mitä television ruoka-ammattilaiset esittelevät (Ihanissa Aamuissa pääsen seuraamaan sitä viikoittain ihan vierestä), niin omat "lonkalta vedetyt" tuntuvat surkuhupaisilta, ammattilaisilta saa parhaan reseptin tittelin ansaitsevia satamäärin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja