Ilkka Alanko Springsteenin konsertista: Teki tiukkaa

Neljä Ruusua -bändin solisti Ilkka Alanko muistelee MTV3.fille kokemuksiaan Bruce Springsteenin, Princen ja Lady Gagan konserteista.

Ilkka Alanko on ehtinyt nähdä lukuisten artistien suurkonsertteja uransa aikana ja myöhään keskiviikkona mies esiintyi bändinsä kanssa Helsingin Olympiastadionilla. Tosin kyseessä oli Neljän Ruusun akustinen keikka ja yksityistilaisuudessa yleisössä oli noin 60 henkilöä.

– Kova kunto pitää olla ja satanen pitää juosta vähintään alle kymmenen sekunnin. Kova kestävyys ja staminaa on oltava, Alanko kuvaili suuren keikkapaikan tunnelmaa.

Alanko on itse käynyt seuraamassa muun muassa Michael Jacksonin, Bruce Springsteenin, Princen ja Lady Gagan keikkoja. Springsteen konsertoi Helsingissä heinäkuun viimeisenä päivänä yli neljän tunnin ajan.

– Olihan Springsteen jossain vetänyt viiden tunnin keikan, ihan järjetöntä. Brucehan veti Helsingissä ihan hienosti. On myös kunnioitettavaa, että jaksaa vetää noin pitkään. Eihän sekään mikään nuorimies enää ole, tosin ei vielä vanhakaan, jos ikää on vähän yli 60, Alanko miettii.

Alanko myöntää, että noin monen tunnin keikan seuraaminen teki hänelle tiukkaa.

– Onhan se aika hurja aika ihan vaan senkin takia, että yleisö jaksaa kovilla puupenkeillä jököttää. Kyllä se kolme tuntia teki aika tiukkaa, vaikka Bruce oli ihan hel**tin hyvä, mutta silti. En kuitenkaan lukeudu mihinkään miehen suurimpiin faneihin, joten silläkin on osuutta asiaan. Kaikki kunnia kuitenkin Brucelle.

Alanko muistelee itsekin esiintyneen Neljä Ruusua -bändinsä kanssa Hunningolla baareissa -kiertueen aikana yli kolmen tunnin ajan.

"Prince tuli vain kavereiden kanssa jammailemaan"

Tiedusteltaessa Ilkalta mahdollista pettymystä näkemissään konserteissa, kertoo solisti yllättyneensä Princen show’sta. Prince konsertoi Helsingissä heinäkuussa 2011.

– Olin 80-luvulla armoton Prince-diggari ja silloin hänellä oli hillittömät show’t ja performanssit. Kun se nyt viimein tuli Suomeen, niin tuntui, että hän tuli vain muusikkokavereidensa kanssa tänne jammailemaan. Keikassa ei ollut mitään ylimääräistä ja biisivalinnatkin olivat aika kummallisia. Prince ei missään nimessä halunnut esittää mitään hittisikermää, Alanko analysoi.

Vaikka Alanko yllättyikin Princen konsertin sisällöstä, arvostaa hän artistin mentaliteettia.

– Olihan se hemmetin hyvä, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Se vain jätti mulle vähän oudon fiiliksen, ehkä Princekin on jo kaiken nähnyt, kaiken saanut ja kaikkensa antanut. Prince kuitenkin tekee just mitä huvittaa ja sitä arvostan.

Gaga – Maanläheinen vaikkakin avaruudesta

Popin supertähti Lady Gaga konsertoi alkuviikosta Suomessa. Alanko kävi katsomassa laulajan konsertin jo viime lauantaina Tallinnassa. Gagan show vakuutti Neljän Ruusun solistin.

– Se oli itse asiassa aika hyvä, hieno ja viihdyttävä show. Gaga oli paikoitellen todella maanläheinen, vaikka olikin suoraa avaruudesta. Tietenkin tuo faneille juttelu oli varmasti tarkkaan harkittua, niin kuin kaikki siinä show’ssa. Mutta olihan se inhimillistä. Mimmi laulaa ihan saakelin hyvin ja on hyvä showmuija. Kyllä se kannatti käydä katsomassa.

Neljä Ruusua julkaisee perjantaina uuden albuminsa Katkera kuu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat