Mainos

IL: Pukkilan lottohanke on laiton

Pukkilan kunnan lottohanke saa täystyrmäyksen Kuntaliiton lakiosastolta.

Iltalehden haastatteleman Kuntaliiton lakiasiainjohtaja Arto Sulosen mukaan kunta ei saa harjoittaa vedonlyöntiä. Kuntien tehtävät määritellään laissa, jonka mukaan kaikki uhkapeleihin liittyvä toiminta on kunnilta kiellettyä.

Pukkilan kunnanvaltuusto oli varannut vuoden 2014 talousarvioon määrärahan lottoamiseen. Kunnan tarkoituksena oli tehdä yhdeksän numeron järjestelmä lauantailottoa joka viikko koko ensi vuoden ajan.

Rahaa lottoamiseen varattiin 1 872 euroa.

Pukkila aikoo pitää kiinni suunnitelmastaan

Lottoidean takana ollut kunnanhallituksen puheenjohtaja Jukka Lehtimäki (kesk.) myöntää, että hankkeen toimivuutta tai laillisuutta ei tarkastettu etukäteen. Hänen mukaansa Pukkila aikoo silti pitää kiinni suunnitelmastaan ja lotota "vaikka kiertoteitse, ellei se muuten onnistu".

Aiemmin tänään Lehtimäki kertoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew'ssa, että hankkeella halutaan paitsi päästä osalliseksi lottopotista myös saada julkisuutta kunnalle. Mahdollisten voittorahojen käytöstä pääsisivät Lehtimäen mukaan päättämään kuntalaiset itse.

- Siihen otetaan suoraan kuntalaisilta ehdotuksia ja ideoita, ja niiden kautta mennään. Tarkoitus on, että jos ja kun sieltä jotain saamme, niin niillä saadaan kuntalaisille jotain oikeasti ekstraa ja näkyvää. Tällaiset kahden tonnin määrärahat hukkuvat kunnan budjetissa aivan näkymättömiin, Lehtimäki kommentoi aamulla.

Suunnitelman mukaan lottonumerot valitsee Pukkilan yhdeksänjäseninen kunnanhallitus, ja ne julkaistaan kunnan nettisivuilla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.