IL: Irakissa tapetuksi väitetyn turvapaikanhakijan tapauksen tutkinta laajenee Ruotsiin, oikeusapupyyntö myös Irakiin

6:42
Kun KRP tiedotti aloittaneensa tutkinnan Irakissa kuolleeksi väitetyn miehen tapauksesta, MTV Uutiset Live kertasi, mitä tapauksesta tiedetään. Katso video yltä.

Irakiin palautetun ja siellä tapetuksi väitetyn turvapaikanhakijan tapauksen tutkinta laajenee entisestään. Iltalehti uutisoi, että Keskusrikopoliisi on lähettänyt asian tiimoilta oikeusapupyynnön Ruotsiin.

Ruotsissa viranomaiset ovat saaneet kuulusteltua kahta rikoksesta epäiltyä.

Lisäksi poliisilla on kaksi epäiltyä Irakista, joita ei ole vielä tavoitettu.

Iltalehti kertoo, että KRP:ltä on laitettu myös Irakin viranomaisille oikeusapupyyntö kahden henkilön kuulemiseksi. 

Tapauksessa on kyse siitä, että Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut irakilaismies olisi surmattu kotimaassaan pian sen jälkeen, kun hänet oli sinne Suomesta palautettu. EIT:n mukaan Suomi oli toiminut väärin palauttaessaan miehen kotimaahansa.

Tapaus sai käänteen huhtikuussa, kun KRP tiedotti aloittaneensa esitutkinnan epäillystä törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennöksestä liittyen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle toimitettuihin asiakirjoihin. 

KRP:n mukaan oli käynyt ilmi, että langettavaan ratkaisuun vaikuttanut kuolintodistus oli Irakin viranomaisten mukaan väärennetty. Irakissa tapetuksi väitetty mies ei siis ollutkaan kuollut.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja