Ikea poistaa Maraboun ja Daimin valikoimastaan – valmistajaa boikotoitu laajasti

Juomayhtiö jatkoi vodkan vientiä Venäjälle – suomalainen ravintolakonserni boikotoi 2:24
Katso myös: Juomayhtiö jatkoi vodkan vientiä Venäjälle – suomalainen ravintolakonserni boikotoi

Myös Ikea poistaa Mondelezin tuotteet valikoimastaan.

Huonekalujätti Ikea poistaa muun muassa Marabou-suklaan valikoimistaan. Marabouta valmistava monikansallinen elintarvikejätti Mondelez joutui kovan kritiikin ja boikotin kohteeksi sen jälkeen, kun Ukrainan viranomaiset syyttivät yhtiötä Venäjän hyökkäyssodan tukemisesta.

– Yhteistyö kyseisen valmistajan kanssa on lopetettu, mutta tällä hetkellä Daim- ja Marabou-suklaatuotteita on vielä myynnissä joissakin IKEA-tavarataloissa Suomessa. Kyseiset tuotteet poistuvat valikoimastamme ja ne korvataan jatkossa toisen valmistajan vaihtoehtoisilla tuotteilla, kertoo Suomen Ikean viestinnän asiantuntija Tarja Vuorenmaa MTV Uutisille sähköpostitse. 

Ikea kertoo poistavansa vaiheittain kaikki Mondelezin tuotteet valikoimastaan. Mondelezin tuotemerkkejä ovat Maraboun ohella muun muassa Daim-suklaa, Philadelphia-tuorejuusto, Oreo-keksit, Toblerone-suklaa ja O'boy-kaakaojuomajauhe.

Useat pohjoismaiset yhtiöt ovat jo ilmoittaneet katkaisevansa yhteistyön Mondelezin kanssa. Yhtiön tuotteita ovat kertoneet boikotoivansa aiemmin muun muassa lentoyhtiö SAS, Ruotsin valtion omistama rautatieyhtiö SJ sekä Ruotsin jalkapallomaajoukkue. Myös Norjan matkailuyhdistys sekä norjalaislentoyhtiö Norwegian ovat hiljattain irtisanoneet yhteistyönsä Mondelezin kanssa. 

Tällä viikolla Mondelez ilmoitti erottavansa Venäjän-toimintonsa yhtiön muusta liiketoiminnasta vielä tämän vuoden puolella. 

Juttua korjattu 20.40: Poistettu otsikosta ja ingressistä sana boikotti Ikean osalta. 

Lue myös:

    Uusimmat