Ikä näkyy käsissä – näin pidät ne nuorekkaina!

Kädet kertovat naisen ikääntymisestä usein kasvoja armottomammin. Näillä konsteilla voit yrittää karistaa vuodet käsistäsi!

Kätemme ovat jatkuvasti altistettuna auringolle, kylmälle, kemikaaleille ja rasitukselle, ja samaan aikaan niiden iho on ohuempaa kuin muualla kehossamme. Niinpä ikä tuppaa näkymään käsissä nopeasti. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit yrittää pitää kätesi nuorekkaina mahdollisimman pitkään!

Kosteuta

Kädet kuivuvat helposti, joen muista käyttää ravitsevaa käsivoidetta päivittäin. Kanna käsirasvaa mukana laukussasi, ja pidä huoli siitä että rasvaa on saatavilla niin yöpöydälläsi kuin työpaikallasikin. Rasvaa kädet myös käsipesun tai tiskaamisen jälkeen: voidetta kannattaa pitää saatavilla myös lavuaarin ja tiskipöydän vieressä.

Toisinaan kuivat kädet kaipavat oikeaa tehohoitoa. Levitä käsiin paksu kerros ravitsevaa kosteusvoidetta ja pue rasvaisiin käsiin esimerkiksi puuvillahansikkaat tai sukat. Anna vaikuttaa yön yli. Aamulla kätesi ovat ihan pehmeät ja kosteutetut.

Muista kuorinta

Aivan kuten kasvot, myös kädet hyötyvät säännöllisestä kuorinnasta. Kuorinnalla pääset eroon kuolleista ja kuivista ihosoluista ja saat hetkessä hehkuvan, nuorekkaamman näköisen ihon. Kuorinta-aineena voit käyttää esimerkiksi suolaa.

Käytä aurinkorasvaa!

Muista suojatamyös käsien iho auringolta välttääksesi rypyt ja läiskät! Käytä käsissä vähintään suojakerrointa 30 ja muista lisätä rasvaa päivän mittaan.

Syö oikein

A-vitamiini korjaa ihoa, ja vitamiinit C ja E voivat auttaa suojaamaan sitä auringon vaurioilta. Kynnet kaipaavat tarpeeksi proteiinipitoista ravintoa ja kalsiumia. Myös B-vitamiinin on havaittu hyödyttävän kynsiä. Omega-3-rasvahappoja sisältävien ruokien (kuten kalan) on todettu voivan auttaa ehkäisemään ihon vanhentumista.

Vältä kuumaa vettä

Jatkuva altistuminen kuumalle vedelle voi kuivattaa käsiäsi ja olla koettelemus iholle. Suosi kädenlämpöistä vettä ja käytä suojakäsineitä aina  kun tarvitsee.

Käytä kumihanskoja

Älä koskaan tiskaa tai tee muita käsiä koettelevia siivoustöitä iman kumihanskoja! Muista suojata kädet myös rakennushommissa ja puutarhatöissä.

Pidä kädet lämpöisenä

Kylmä on armoton käsille, joten älä jätä käsineitä kotiin viileällä säällä.

Käy manikyyrissä

Hemmottele käsiäsi manikyyrillä. Huolitellut ja lakatut kynnet saavat kädet näyttämään upeilta, ja ammattilaisen tekemät hoidot hellivät myös kynsinauhoja. Manikyyrin tekemä käsien hieronta rentouttaa ja kohentaa verenkiertoa, mikä saa ihon hehkumaan ja säilyttämään joustavuutensa.

Pidä huolta käsien kunnosta

Päivittäiset askareet rasittavat käsiä, joten muista lämmitellä käsien lihaksia ja venytellä käsiä päivittäin. Kokeile esimerkiksi stressipallojen puristelua tai puristusvoiman kehittämiseen tarkoitettuja harjoitusvälineitä.

Tarkistuta ihomuutokset

Vanhemmiten on hyvä käydä säännöllisesti ihotautilääkärillä. Tarkista varmuuden vuoksi kaikki ihomuutokset lääkärin vastaanotolla.

Lähde: Thirdage.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat